Makkelijker eten met een rechte kaak

Het is voor iedereen belangrijk om zonder problemen te kunnen eten, kauwen en praten. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, want hiervoor moet je een goed gebit en een goede kaakstand hebben.

Bij kinderen is een afwijkende kaakstand of een afwijkend gebit goed te behandelen met orthodontische technieken, maar volwassenen groeien niet meer waardoor alleen een chirurgische kaakcorrectie nog helpt. Een beugel voor volwassenen heeft namelijk niet dezelfde functie als voor kinderen. Een volwassene heeft namelijk alleen een beugel nodig om tanden recht te zetten, dus een esthetisch effect en niet het rechtzetten van de kaak.

Een chirurgische kaakcorrectie is vaak een behandeling van meer dan een jaar. Er worden dan verschillende bezoeken uitgevoerd om iemands gebit weer mooi te krijgen. Een groot deel van deze behandeling is de voorbehandeling. Deze is erg belangrijk omdat een operatie anders niet of maar deels zou helpen. Na de operatie is er ook een nabehandeling. Deze nabehandeling moet er voor zorgen dat alles goed groeit en dat eventuele afwijkingen tijdig kunnen worden verholpen.

Het mooie van een dergelijke operatie is dat de operatie er niet alleen voor zorgt dat je minder pijn hebt, maar ook dat je er beter uit gaat zien. Als het je niet om de pijn ging dan zou je een kaakcorrectie wel doen vanwege het esthetische effect. Het effect is heel groot net als bij een kincorrectie. Van allebei de behandelingen knap je heel erg op.

Een andere oorzaak van pijn in het gezicht kan zijn dat spieren of gewrichten in het kaakgebied niet goed werken. Hiervoor is orofaciale fysiotherapie nodig. Met orofaciale fysiotherapie helpt een orofaciale fysiotherapeut om deze gewrichten of spieren weer normaal te laten functioneren. Orofaciale fysiotherapie wordt op dezelfde manier vergoed als normale fysiotherapie. Dus als je jonger bent dan 18 wordt het vergoed vanuit je basisverzekering en anders vanuit je aanvullende verzekering.

Comments are closed.