Speciaal voor beginnend dementerenden

Ouderen die beginnend dementerend zijn, kunnen verschillende problemen ondervinden in het dagelijks leven. Spullen kunnen opeens verdwijnen, omdat de beginnend dementerende niet meer weet waar ze de spullen opgeborgen zijn. Ook kunnen er problemen ontstaan bij het terugvinden van de weg en andere problemen in het dagelijks leven, zoals het bijhouden van de tijd en datum. Gelukkig bestaan er handige hulpmiddelen om extra houvast te bieden aan een beginnend dementerend persoon. We willen daarom graag meer informatie geven over de dementieklok, een klok die in één oogopslag de datum, dag, dagdeel en tijd toont.

Het bieden van houvast door middel van een duidelijke weergave

Mensen met beginnende dementie of vergeetachtigheid, zijn vaak gebaat bij wat meer houvast in het leven. Deze overzichtelijke klok biedt deze houvast, omdat belangrijke gegevens duidelijk en overzichtelijk worden weergegeven. Dankzij een oplichtend LED scherm zijn de letters en cijfers nog duidelijker zichtbaar. Deze verlichting wordt automatisch gedimd tussen 19.00 uur en 7.00 uur, de eigenaar van de klok heeft er dus geen omkijken naar.

Wekkerfunctie

Naast het overzichtelijk tonen van de datum, dag, dagdeel en tijd, is de digitale dementieklok voorzien van een wekkerfunctie. Deze wekkerfunctie kan op drie momenten op de dag gezet worden en er bestaat de mogelijkheid om de wekker in de weekenden uit te zetten. Deze functie kan goed van pas komen als medicijnen op de juiste tijd ingenomen moeten worden of om ervoor te zorgen dat er op tijd opgestaan wordt, zodat het juiste levensritme behouden blijft.

Investering voor de toekomst

De digitale dementieklok kan een goede investering zijn voor een beginnend dementerende. Dit omdat het leven van een dementerend persoon een stukje gemakkelijker wordt gemaakt dankzij deze klok. De klok biedt enige houvast in een periode in het leven die vaak al moeilijk genoeg is.

Comments are closed.