Sta-op-stoel

Als je je onzeker voelt of pijn ervaart bij het gaan zitten, dan wordt dat waarschijnlijk veroorzaakt door een verminderde spierkracht, rugproblemen of andere lichamelijke klachten. Een vervelend probleem dat je mobiliteit behoorlijk kan aantasten! Dan biedt een sta-op-stoel je een perfecte oplossing! Want gemakkelijk en verantwoord gaan zitten en eenvoudig weer opstaan is de eerste vereiste voor een ontspannen zitcomfort.

Wat doet een sta-op-stoel?

Een sta-op-stoel is stabiel, en zodanig geconstrueerd, dat je gemakkelijk kunt zitten, met een op jouw lichaam aangepast zit-en ruggedeelte. En de bijbehorende afstandsbediening doet het werk! Als je op het knopje drukt, komt de zitting omhoog, zodat je lichaam automatisch voorover kantelt, waarmee het opstaan aanzienlijk vergemakkelijkt wordt. Ook het gaan zitten gaat op dezelfde eenvoudige manier. Comfortabel, zonder veel lichamelijke inspanning.

Het technisch comfort

Op het eerste gezicht lijkt de sta-op-stoel op een normale fauteuil, maar met name door zijn kantelfunctie biedt deze speciale stoel veel voordelen. Een of meerdere motoren ondersteunen jouw bewegingen bij het gaan zitten en opstaan. Bij een sta-op-stoel, die is uitgerust met één motor, bewegen beensteun en rugleuning gelijktijdig, terwijl die bij twee motoren afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn.

De bekleding

De uiterlijke verschillen zitten vooral in het model en de bekleding, waarbij je kunt kiezen uit diverse materialen. Een leren bekleding oogt luxueus, is gemakkelijk te reinigen, maar kan soms koud aanvoelen. Stof doet warmer aan, maar is wel wat slijtgevoeliger dan leer. Daarnaast bepalen natuurlijk ook kleur en model hoe de stoel in jouw interieur past.

Sta-op-stoelen op maat

Een kwalitatief goede sta-op-stoel is een aanschaf waar je jaren plezier van zult hebben, mits je een weloverwogen keuze maakt. Dus neem eens een kijkje op de website: sta-op stoel, waar je alle informatie hierover vindt. Een vrijblijvende demonstratie in een showroom biedt uiteraard de beste garantie voor een goed advies.

Comments are closed.