Tips voor tijdens je zwangerschap

Een zwangerschap is voor veel vrouwen een drukke periode met voorbereidingen voor de komst van de kleine. Dit is vaak ook erg leuk om te doen, vooral als je met zwangerschapsverlof gaat heb je hier veel tijd voor. Toch zijn er ook andere dingen waar je je mee bezig kunt houden tijdens je zwangerschap.

Apps

Er zijn een heleboel apps op de markt die je goed kunt gebruiken tijdens je zwangerschap. Meestal zijn deze apps leuk en ook nog eens nuttig. Zo bestaat er bijvoorbeeld een kalender waarbij je op elk moment van je zwangerschap informatie en adviezen krijgt. Deze gaan onder anderen over voeding, checklisten en weeën. Ook zijn er apps om je afspraken, dagboek en foto’s te verzamelen. Ook kun je elke dag een tip ontvangen, deze tips zijn ook bedoeld voor de aanstaande vaders. Verder zijn er ook nog grappige apps, bijvoorbeeld een baby face app, deze mixt een foto van jou met die van je partner en hier komt een babygezichtje uitrollen. Ook kun je de naam van je kindje bedenken met behulp van een app. Dit zal voor gezellige momenten met je partner zorgen. Hiervoor moet je natuurlijk wel weten wat het geslacht van je kindje is, hier kun je achter komen door middel van een pretecho.

 

Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van de zwangerschap. Er zijn namelijk een aantal producten waar je mee moet opletten of die je beter helemaal niet kan eten als je zwanger bent. Denk hierbij aan rauw vlees, lever, bepaalde visproducten, zuivel en eieren, bepaalde dranken en kruiden en nog wat andere producten. Vraag hier dus vooral naar bij je verloskundige, gynaecoloog of huisarts. Het is erg belangrijk dat jij en je kindje wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Hiermee worden eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen bedoeld. Zo kun je het beste variëren met groente en fruit, en met vis, vlees en vleesvervangers. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen. Dit is natuurlijk lang niet alles, dus vraag vooral verder bij je verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

Comments are closed.