Veel voorkomende voetproblemen

Er zijn enorm veel verschillende voetproblemen waar u last van kunt krijgen. Een van deze veelvoorkomende voetproblemen is artritis. Artritis is een aandoening gekenmerkt door een ontsteking van het kraakbeen en van de gewrichten. Artritis is een belangrijke oorzaak van pijn in de voet, omdat elke voet heeft 33 gewrichten heeft die aangetast kunnen worden door deze ziekte.

Artrose

Er zijn vele verschillende vormen van artritis. Het meest voorkomende type wordt artrose genoemd. Artrose veroorzaakt overmatige belasting en het dunner worden van het kraakbeen in de gewrichten van de voet. Beweging wordt erg moeilijk en pijnlijk. De pijn en zwelling verergert tijdens het staan of lopen, en stijfheid meestal optreedt na een periode van rust.

Jicht

Jicht is een vorm van artritis die ook leidt tot voetcomplicaties. Overtollig urinezuur kristallen te verzamelen in en rond de gewrichten van de grote teen. De grote teen gewricht is vaak het brandpunt te wijten aan de stress en druk het ervaart tijdens het lopen en andere gewicht dragen activiteiten. Dit leidt vaak tot ernstige pijn in de grote teen. Mannen hebben meer kans op jicht dan vrouwen te ontwikkelen. Lees een uitgebreid artikel over jicht op www.voetinfo.nl

Reumatoïde Artritis

Een ander type artritis is reumatoïde artritis. Het kan op elke leeftijd en er geen bekende oorzaak voor deze aandoening. Reumatoïde artritis is de meest verlammende vorm van de ziekte die kan gevolgen hebben voor mensen van alle leeftijden. Het kan ernstige misvormingen van de gewrichten met bijbehorende vermoeidheid van het hele lichaam. Mensen die lijden aan reumatoïde artritis te ontwikkelen vaak ernstige voorvoet problemen zoals eeltknobbels, hamertenen, klauw tenen, en anderen.

Oorzaken van artritis

Er zijn vele oorzaken van artritis. Erfelijkheid speelt een belangrijke rol. Echter, artritische symptomen als gevolg van vele factoren. Sommige van deze omvatten bacteriële en virale infecties, voorschrift en illegale drugs, traumatische verwondingen en darmstoornissen zoals ileitis en colitis.

Voorvoet problemen zoals hamertenen, klauw tenen, hamer tenen en eeltknobbels vaak ontwikkelen als gevolg van artritis, met name reumatoïde artritis. Problemen kunnen zich ook ontwikkelen in de hiel en de enkel gebied als gevolg van de erosie van de betrokken gewrichten.

Comments are closed.