Wanneer laat je een echo maken?

Je bent zwanger! Hartstikke leuk, maar ook erg spannend. Zeker als je voor de eerste keer moeder wordt. Je hebt nog geen idee wat er met je lijf gaat gebeuren en wat je allemaal te wachten staat. Maar dat er dingen gaan veranderen, is iets wat je zeker weet. Er groeit namelijk een heel nieuw mensje in jouw buik. Maar wanneer moet je nu naar de dokter gaan en wanneer laat je een echo van je kindje maken? Deze vragen worden vanzelf beantwoord en een heleboel dingen worden je goed uitgelegd. Wij zullen hieronder ook uitleggen wanneer de echo’s zijn en wanneer je het beste een pretecho kunt laten maken.

 

Medische echo’s

Zodra je een zwangerschapstest hebt gedaan en deze is positief, dan ga je naar de dokter. De dokter verwijst je door naar de verloskundige om een echo te laten maken. De eerste echo vindt ongeveer tussen de acht en tien weken plaats. Er wordt dan gekeken naar hoe lang je zwanger bent en wat de uitgerekende datum is. Verder wordt er natuurlijk naar het kindje gekeken en of je het hartje hoort kloppen. Een bijzonder moment dat je graag wilt delen met je partner. Je krijgt ook nog een 20 weken echo. Hier wordt gekeken naar de ontwikkeling van je kindje en kunnen ze het geslacht bepalen. Je komt er dan dus achter of je een jongen of een meisje krijgt. Deze medische echo’s krijgt iedereen en deze worden verzekerd door je zorgverzekeraar. Maar er zijn heel veel mensen die hier geen genoegen mee nemen en daarom ook nog voor een aantal pretecho’s gaan.

 

Pretecho laten maken

Veel mensen vinden twee echo’s van hun kindje niet genoeg. Zeker niet als het de eerste keer is. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een pretecho te laten maken. Afhankelijk van de reden waarom je een pretecho wilt laten maken, bepaal je de datum. Een aantal praktijken kunnen het geslacht al eerder bepalen. Zo kunnen ze bij pretecho&zo al vanaf 13 weken het geslacht bepalen. Voor de mensen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, is dit de ideale oplossing. Dan weet je het al zeven weken eerder. Je kunt ook een mooie 3D en 4D pretecho laten maken. Dan zie jij je kindje in realistische kleuren en kun je de discussie met je partner aangaan of hij/zij jouw neus en mond heeft. Deze echo kun je het beste tussen de 24 en 31 weken laten maken.

Comments are closed.