Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie?

Een zogenaamde ooglidcorrectie is vandaag de dag één van de vaakst uitgevoerde plastische behandelingen die er bestaan. Dat is het gevolg van het feit dat veel mensen door ouder te worden geconfronteerd worden met bepaalde problemen aan hun gezicht. Naarmate je ouder wordt is het dan ook zo dat de huid evenals de spier in het ooglid slapper zal worden. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar het kan zowel zorgen voor vervelende praktische als voor esthetische problemen. Ben jij het ook moe dat jouw gezicht altijd een vermoeide indruk nalaat? In dat geval is het zonder meer van belang om het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie te overwegen. 

Hoe wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd? 

Bij het laten uitvoeren van een correctie is het zo dat er een keuze dient te worden gemaakt tussen drie verschillende mogelijkheden. In eerste instantie is er de zogenaamde bovenooglidcorrectie. In dit geval wordt ervoor gekozen om de overtollige huid die je bovenooglid zwaar maakt en vervolgens ook laat overhangen te verwijderen. Dit kan gebeuren met behulp van een kleine en snelle operatie die wordt uitgevoerd. Een andere mogelijkheid waar je voor kan kiezen is het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie. Ook hiervoor geldt dat er een korte operatie kan worden uitgevoerd waarbij overtollige huid wordt verwijderd. Op deze manier kan de vermoeide blik in je gezicht op een zeer efficiënte manier worden aangepakt en verholpen.

Naast bovenstaande is het zo dat er in het geval van een correctie ook kan worden gekozen voor een zogenaamde correctie van de levatorspier. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van verschillende operatietechnieken. Het eindresultaat is in ieder geval steevast dat je kan genieten van een veel frissere en ook jongere uitstraling. Zo wordt een belangrijke meerwaarde gecreëerd.

Wat wanneer ook de huid van het voorhoofd slapper is geworden? 

Naast een ooglidcorrectie is het eveneens mogelijk om een wenkbrauwcorrectie uit te laten voeren. Dat is noodzakelijk op het ogenblik dat de huid van het voorhoofd slapper wordt. Dit kan er in de praktijk voor zorgen dat de wenkbrauw naar beneden komt te zakken. Wanneer de wenkbrauw bijzonder laag staat is het mogelijk dat deze eerst zal moeten gecorrigeerd worden. Mocht er uitsluitend een ooglidcorrectie worden uitgevoerd van de bovenoogleden is het mogelijk dat dit zal zorgen voor een onvoldoende resultaat. Is het voor jou niet helemaal duidelijk of dit voor jouw situatie wel of niet een vereiste zal zijn? Dan spreekt het voor zich dat je dit even dient te bespreken met de oogarts die van plan is om de ingreep bij je uit te gaan voeren.

Hoe interessant is een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

De keuze voor het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie is er één die niemand zich achteraf beklaagt. Het gaat hierbij om een vrij eenvoudige ingreep die slechts zo’n 30 minuten duurt, maar welke op het einde van de rit toch een niet onaanzienlijk verschil kan maken. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze het als een verademing bestempelen dat ze terug moeiteloos hun ogen kunnen openen. Bovendien is het eveneens zo dat hun gezicht er direct heel wat jonger uit zal komen te zien. Dit zijn wellicht stuk voor stuk voordelen waar ook jij graag op zal willen kunnen rekenen. Ben je geinteresseerd in een dergelijke behandeling? Ga dan eens naar Skin-surgery.nl!

Comments are closed.