Wat is een goed collageen supplement?

Collageen heeft een positieve invloed op ons lichaam. Zowel op cosmetisch vlak als op hoe het lichaam van binnen functioneert. Collageen bestaat uit aminozuren in de vorm van eiwitten en is een dierlijk product dat van huiden, pezen en botten van de rund worden gemaakt. Als je op zoek gaat naar een goed collageen supplement kom je tot de ontdekking dat je een ruime keuze hebt uit verschillende producten. Maar hoe maak je dan de beste keuze?

Collageen supplement eenvoudig te gebruiken

Een collageen supplement is in de basis gehydrolyseerd collageen dat je in maaltijden en dranken kunt verwerken. Het heeft geen smaak en het zorgt ervoor dat de eiwitten sneller door de darmen worden verwerkt en in het bloed worden opgenomen. Vaak al binnen het uur na inname. Naast het verwerken van het supplement, dat vaak in een poedervorm wordt aangeboden, kun je collageen supplement ook mengen met water en innemen.

Afkomstig van de rund

Collageen wordt in de basis gemaakt van de huiden, pezen en botten van de rund. Wanneer de runderen zijn verwerkt voor vleesproducten, wordt het restafval gebruikt om collageen te kunnen produceren. Hetzij in de vorm van capsules of in poedervorm. Het is belangrijk om te controleren dat het collageen afkomstig is van een volledig grasgevoerde rund. Omdat het collageen dan van de beste kwaliteit is.

Collageen supplement verdikt niet

Een goed collageen supplement verdikt niet als het wordt verwerkt in maaltijden of in dranken. In tegenstelling tot andere collageen oplossingen die als gelatine gebruikt kunnen worden. Het is per definitie niet slechter, maar gelatine wordt minder snel afgebroken. Waardoor de eiwitten ook minder snel in het bloed worden opgenomen. Daarentegen is het wel perfect als je met gelatine bakt of als je gelatine snoepjes of jam wilt maken.

De juiste dosering collageen

De truc is om de juiste dosering collageen in te nemen, want een overschot van collageen kan evenals een tekort aan essentiële en niet-essentiële aminozuren voor ernstige gezondheidsklachten zorgen. Het advies is om maximaal 1 tot 2 eetlepels per dag in te nemen. Uitgaande van een gemiddeld gewicht van 65 kilogram per persoon. Het beste is om de dosering eenmaal ‘s ochtends en eenmaal ‘s avonds in te nemen. Bij dranken is het belangrijk om de poeder goed op te lossen voordat je het inneemt.

Een collageen supplement is geen maaltijdvervanger

Het is belangrijk om te weten dat een collageen supplement geen maaltijdvervanger is. Het supplement bevat immers niet de benodigde voedingsstoffen om gezonder te leven en het lichaam beter te laten functioneren. Een supplement is dan ook puur bedoeld om maaltijden aan te vullen en om ervoor te zorgen dat de balans aan aminozuren in vorm van eiwitten in het lichaam weer wordt hersteld.

Te koop bij Puur Mieke

Bij Puur Mieke kun je terecht voor supplementen die je in maaltijden en dranken kunt verwerken. Heb je hulp nodig om tot de juiste keuze te komen? Of heb je vragen over collageen supplementen? Vraag ons dan om vrijblijvend advies.

Comments are closed.