Wat zegt slapen over je relatie?

Laten we voorop stellen dat slapen erg gezond is. Daar ben ik onlangs zelf achter gekomen. Na een tijd lang rond te hebben gelopen met rug- en nekklachten toch maar eens een bezoekje aan de dokter gebracht. Hij vroeg welke sporten ik beoefen en wat voor een beroep ik heb. Meteen daarna vroeg hij naar mijn bed. Een matras met een kuil in het midden schijnt niet heel goed te zijn. Niet voor je lichaam, niet voor je nachtrust en dus ook niet voor je gezondheid. Er zat niks anders op dan samen met manlief naar de beddenspeciaalzaak in Stoutenburg te gaan. Dat is eigenlijk de reden dat ik op het onderwerp slapen en relaties ben gekomen. Samen met mijn partner hebben we verschillende matrassen uitgeprobeerd. Dit was gewoon in de winkel en dan gaan wij niet dicht tegen elkaar aanliggen. Een verkoopster merkte dit op. We lagen namelijk met onze gezichten naar elkaar toe en toen ging ze los over dat we op zoek zijn naar meer intimiteit en dat we elkaar ‘s nachts ook aan willen blijven kijken. Ik vond het nog al lachwekkend en toen we thuis waren heb ik dan ook maar even het internet afgespeurd. Eigenlijk geloof ik er niet in, maar het is natuurlijk altijd leuk om te lezen. Vandaar hieronder een aantal slaaphoudingen en wat het zegt over jullie relatie.

 

Slaaphoudingen

Lepeltje, lepeltje:

Dit is een van de bekendste natuurlijk. Heerlijk om in de armen van je partner te liggen. Er wordt gezegd dat degene die voor ligt de nemer is in de relatie en degene die achter ligt, is de gever. Verder is het een houding die verbondenheid en veiligheid geeft.

 

Met je hoofd op andermans borst:

Degene die op de rug ligt is zelfverzekerd en wil je beschermen. Degene die met het hoofd op de borst ligt, rekent op die persoon. Jullie kunnen niet zonder elkaar, maar willen ook eigen keuzes maken.

 

Ver van elkaar af:

Lig jij aan de ene kant van het bed en je partner aan de andere kant? Dit kan gewoon een favoriete slaaphouding zijn. Het is goed mogelijk dat je niet goed kunt slapen als je niet ‘los’ ligt. Er wordt echter veel gezegd dat dit een houding is die weergeeft dat er afstandelijkheid is tussen jullie.

 

De billen raken elkaar:

Jullie hebben beide behoefte aan vrijheid en aan intimiteit. Het fijne aan deze slaaphouding is dat je geen last hebt van elkaars adem.

 

Voeten zijn verstrengeld:

Velen vertellen dat dit het standje is waarbij je aangeeft dat je meer emotioneel en meer seksueel contact wilt. Ga voor jezelf na of jullie seksleven een boost kan gebruiken? Zo niet, dan is het natuurlijk grote onzin.

Geloof het of niet

Persoonlijk vind ik het de grootste onzin, maar het blijft leuk om te lezen. Het is aan jou of je erin gelooft of niet. Wat het belangrijkst is, is dat je een goede nachtrust krijgt. Slaapgebrek is erg slecht voor je functioneren en voor je gezondheid. Zorg er daarom voor dat je op een goed matras slaapt en dat je een bed een goede lattenbodem of andere bedbodem heeft. Een uitgeslapen mens is veel productiever, vrolijker en geconcentreerde dan iemand die weinig slaap krijgt.

 

Comments are closed.