Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints is een term die je de laatste tijd veel vaker hoort, maar waarvan veel mensen eigenlijk niet weten wat het zijn. Om deze reden gaan we ook op de vraag: “wat zijn triggerpoints?” nader in. Ook met sporten krijg je vaak namelijk te maken met triggerpoints en dan is het wel zo handig om ook te weten wat het nu eigenlijk zijn.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen van spieren die kunnen ontstaan door overbelasting, stress, het bewegen van spieren die je normaal niet beweegt enzovoorts. Triggerpoints zijn ook wel bekend onder de term drukpunten die overbelast worden.

Zoals je wel zult begrijpen krijg je als sporter regelmatig te maken met triggerpoints, meestal in de zin van overbelasting. Maar wat kun je hier dan eigenlijk aan doen?

Het voorkomen van triggerpoints

De enige manier om te voorkomen dat je een triggerpoint overbelast is door rustig aan te doen tijdens het sporten en de oefeningen op een juiste manier uit te oefenen. Als je dus niet goed op de hoogte bent van de oefeningen laat je dan goed informeren door een professional of deskundige die regelmatig met het apparaat te maken hebben. Ook hanger er vaak gebruiksaanwijzingen bij die je verder op weg kunnen helpen. Ga in ieder geval nooit zomaar wat doen, je hebt dan niets aan de oefening en loopt ook nog de kans om achteraf veel last te krijgen van je spieren.

Verder is het belangrijk dat je voordat je gaat sporten een warming-up doet, ga nooit zomaar een heftige oefening vanuit het niets doen. Verder kan het ook geen kwaad om achteraf een cooling-down te doen.

Kortom, triggerpoints zijn eigenlijk drukpunten in je lichaam die je kunt overbelasting door de oefeningen verkeerd uit te voeren. Ook kunnen deze points gestimuleerd worden door stress en het te weinig bewegen van bepaalde spieren.

Bekijk voor meer informatie: Hypertrophyfoamroller.nl

Comments are closed.