Zorgverzekering zwangerschap

Bij een zwangerschap is het slim om na te denken over je zorgverzekering. Het kan slim zijn om tijdelijk een jaar lang een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Met een aanvullende zorgverzekering is de extra zorg bij een zwangerschap volledig gedekt. Als je zwanger bent wil je tenslotte de beste zorg voor jezelf en je kindje. Er zijn vergelijkingssite waar je een zorgverzekering zwangerschap kan vergelijken. Je ziet precies wat er wel of niet verzekerd is. De verschillen kunnen al snel hoog oplopen als je zwanger bent. Het loont dus om alvast bij het plannen van een zwangerschap rekening te houden met de zorgverzekering. Er is tenslotte maar één moment per jaar dat je kan overstappen van zorgverzekering.

Zorgverzekering zwangerschap aanvullend verzekeren.

Het is niet slim om alleen een basisverzekering te nemen bij een mogelijke zwangerschap. In het basispakket is een groot deel van de kosten niet gedekt. Ben je bijvoorbeeld van plan om te bevallen in het ziekenhuis? Dan zijn deze kosten niet gedekt en is de minimale eigen bijdrage € 310. Dit zijn kosten die je mooi in de kinderkamer kon stoppen. Met een zorgverzekering zwangerschap kan je voorkomen dat je deze kosten zelf moet betalen. Naast een bevalling in het ziekenhuis moet je ook denken aan de verplichte kraamzorg. De eigen bijdrage met een basisverzekering is minimaal € 4,10 per uur. Dit bedrag kan dus aardig hoog oplopen. Het is vaak voordeliger om een zorgverzekering zwangerschap af te sluiten.

Extra’s bij een zorgverzekering zwangerschap.

Naast noodzakelijke kosten krijg je ook vaak extra’s vanuit de zorgverzekeraar aangeboden bij een speciale aanvullende verzekering. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een zwangerschapscursus. Deze kunnen door de verzekering vergoed worden. Of een kraampakket met verplichten spullen zoals een kruikje. Dit soort extra’s maakt het alleen al de moeite waard om bij een zwangerschap in december over te stappen van zorgverzekeraar.

Comments are closed.