3 redenen om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen

Vooral veel jongeren nemen tegenwoordig een tussenjaar waarin ze onder andere vaak vrijwilligerswerk in het buitenland gaan doen. Natuurlijk is de beslissing om vrijwilligerswerk te gaan doen niet voor iedereen een makkelijke. Deze blog overtuigd je er hopelijk van dat vrijwilligerswerk in het buitenland een ervaring is die je niet wilt missen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland zorgt voor meer zelfkennis

Met vrijwilligerswerk in het buitenland kom je vaak op plekken waar de leefomstandigheden totaal verschillend zijn dan die in Nederland. De omstandigheden zijn hier vaak slechter. Door mensen te helpen die in deze omstandigheden leven en ze te leren kennis zal je veel nieuwe ervaringen en daardoor ook kennis opdoen. Verder zal je waarschijnlijk ook in situaties terechtkomen die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Hier zal je ook van leren en alleen maar sterker van worden.

Vrijwilligerswerk in het buitenland leert je relativeren

Zoals in het vorige stuk ook al besproken is zijn de leefomstandigheden in de landen waar je heengaat vaak niet goed. Doordat je dit van dichtbij meemaakt zal je waarschijnlijk meer leren waarderen hoe goed wij het hier eigenlijk hebben. Je zult ook zien hoe blij de mensen daar zijn met jouw hulp. Mensen zijn bijvoorbeeld al blij als ze voorzien zijn in de basisbehoeften en zijn je enorm dankbaar als jij daarvoor kan zorgen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland zorgt voor zelfstandigheid

Vrijwilligerswerk brengt je naar een wereld waarin niks meer vertrouwd is. Je wordt in het diepe gegooid. De leefomstandigheden zijn er vaak ook niet erg goed voor de vrijwilligers. Natuurlijk goed genoeg om te overleven maar je zult niet een luxe vakantie hebben, terwijl je mensen aan het helpen bent die zelf niks hebben. Deze nieuwe ervaringen zullen voor meer zelfstandigheid zorgen.

Kortom vrijwilligerswerk in het buitenland zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Twijfel je nog, stop hier dan mee en ga het avontuur aan. Het zal je ervaringen opleveren die je niet had willen missen.

 

Comments are closed.