Collecteopbrengsten en jaarverslagen goede doelen

Collecteopbrengsten en jaarverslagen goede doelen.

Het hele jaar door wordt er door verschillende goede doelen geld opgehaald. Maar wat gebeurd er nu precies met deze collectieopbrengsten? Als je geld doneert aan een goed doel dan wil je natuurlijk wel dat dit geld echt naar een goed doel gaat. In de jaarverslagen goede doelen kan je vaak terug vinden wat er precies met de collecteopbrengsten gedaan is. Zo weet je of het geld dat je gedoneerd hebt ook echt goed terecht komt. Natuurlijk willen wel dat iedere euro goed besteed wordt en niet in de achterzak van de directeur beland.

Wetenschappelijk onderzoek met collectieopbrengsten.

Wetenschappelijk onderzoek kan ervoor zorgen dat de levensomstandigheden van patiƫnten of slachtoffers verbeterd wordt. Voor sommige ziektebeelden kunnen we zelfs een genezing regelen dankzij wetenschappelijk onderzoek. Helaas is hier veel geld voor nodig en wordt er vanuit de regering bijna geen subsidie meer gegeven. Met collecteopbrengsten kan een goed doel ervoor zorgen dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. In de jaarverslagen goede doelen staat aangegeven waar het collectegeld precies aan besteed is. Zo wordt er uiteraard aangegeven of er geld naar wetenschappelijk onderzoek gegaan is.

Collecteopbrengsten naar hulpverlening.

Collecteopbrengsten worden vaak niet alleen verzameld voor goede doelen die iets doen aan bepaalde ziektes. Er is soms ook geld nodig voor humanitaire hulp zoals kindsoldaten in oorlogslanden. Hierbij is het belangrijk dat er hulpverlening op gang komt, maar hier is natuurlijk geld voor nodig. De meeste stichtingen collecteren geld om zo met de opbrengst voor hulpverlening te zorgen. In de jaarverslagen goede doelen kan je terug vinden hoeveel geld er precies besteed is aan hulpverlening. Alleen zo weet je of het geld echt goed terecht komt.

Collectieopbrengsten aan voorlichting.

In jaarverslagen goede doelen staat bij de meeste goede doelen wel een percentage aan voorlichting. Zo wordt de omgeving bewust gemaakt van de situatie van een patiƫnt. Maar voorlichting kan ook worden gegeven aan artsen om deze meer bewust te maken van de symptomen van bepaalde ziektes. Bij sommige projecten in het buitenland wordt er ook veel aandacht gegeven aan voorlichting. Bijvoorbeeld bij het aids fonds wordt er aandacht gegeven aan seksuele voorlichting en worden er zelfs voorbehoedsmiddelen uitgedeeld. Het bedrag dat aan collecteopbrengsten wordt besteed aan voorlichting wordt altijd in de jaarverslagen goede doelen aangegeven. Zo weet je precies waar je geld naartoe gaat als je geld doneert voor het goede doel. Met deze jaarverslagen goede doelen heb je een duidelijk overzicht of het geld echt goed terecht komt.

Comments are closed.