Stichting Epilepsiefonds en verschijnselen epilepsie

Stichting Epilepsiefonds en verschijnselen epilepsie.

Als je getroffen wordt door de verschijnselen epilepsie dan wil je hier niet alleen voorstaan. Een epileptische aanval is de eerste keer vooral heel erg schrikken. Daarna veranderd die enkele aanval in een last aan je been. Stichting Epilepsiefonds doet er alles aan om patiënten met de verschijnselen epilepsie te helpen. Al meer dan honderd jaar zet de stichting zich in om met fondsenwerving epilepsie in Nederland te bestrijden. Er wordt gezorgd voor voorlichting voor patiënten en artsen, maar ook wetenschappelijk onderzoek. Een goede behandeling en begeleiding bij de verschijnselen van epilepsie is enorm belangrijk. Stichting Epilepsiefonds doet er alles aan om deze hulp en begeleiding aan te bieden. Dit gebeurd allemaal zonder subsidie, waardoor hulp zo extreem belangrijk is.

Individuele hulp voor mensen met epilepsie.

Sommige patiënten met epilepsie krijgen zelfs met medicijnen nog meerdere verschijnselen van epilepsie per dag. De zorg voor deze patiënten is zeer intensief en kan niet door enkel familie alleen gedaan worden. Dankzij een samenwerking met diverse fondsen wordt deze hulp geboden en ontvangen patiënten met epilepsie subsidie om hun zorg te kunnen betalen. Deze hulp is o.a. een onderdeel van het werk van stichting epilepsiefonds.

Wetenschappelijk onderzoek naar de verschijnselen epilepsie.

Een kwart van alle inkomsten die binnen komen wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar verschijnselen epilepsie. Door goed onderzoek te doen kan de zorg voor epilepsie patiënten worden verbeterd. Onderzoekers die wetenschappelijk onderzoek willen doen naar de verschijnselen epilepsie kunnen een aanvraag indienen bij Stichting Epilepsiefonds. Door het in stand houden van onderzoek subsidie hoopt de stichting dat het leven van een epilepsie patiënten verder verbeterd. Het initiatief voor een onderzoek ligt wel nog steeds bij de wetenschappers zelf.

Vakantiereizen georganiseerd door Stichting Epilepsiefonds.

Zelfstandig op vakantie gaan is voor veel volwassenen en jongeren een probleem als ze epilepsie hebben. Het is belangrijk dat er iemand voor ze is die weet hoe er gehandeld moet worden bij een epileptische aanval. Stichting Epilepsiefonds organiseert voor deze jongeren en volwassenen vakanties en excursies om er even tussenuit te gaan. Dit geeft de verzorgers ook de mogelijkheid om zelf even ontlast te worden van de zorg voor een familielid. Eventueel kan familie zo zelf ook nog even op vakantie zonder zich zorgen te maken over hun familielid. De meeste vakantiereizen duren een week en zorgen voor een echt weekje ertussen uit dankzij de Stichting Epilepsiefonds.

Comments are closed.