Decoupeerzaag kopen of huren?

Bij het verbouwen van je woning heb je vaak veel verschillend gereedschap nodig. Een decoupeerzaag kan daarbij zeker niet ontbreken, maar wat ga je doen? Koop je een decoupeerzaag of ga je liever voor het huren? Beide keuzes hebben zo hun voor- en nadelen. Huren is op dat ogenblik een stuk goedkoper dan kopen. Een groot nadeel is wel dat je betaald voor iets wat niet van jou is. Wat ga je doen, huren of kopen? Om je een beetje te helpen worden hieronder drie belangrijke factoren beschreven. Elke factor geeft antwoord of het beter is om te huren of te kopen.

Wat voor kwaliteit is nodig?

De kwaliteit is erg belangrijk bij het zagen. Er zijn decoupeerzagen met krachtige functionaliteiten en hoge zaagdieptes. Denk bijvoorbeeld maar aan de Bosch blauw decoupeerzagen. Deze zagen zijn speciaal ontwikkeld om hoge prestaties te behalen. Helaas betaal je hier dan ook meteen weer veel geld voor. In dit geval is huren de beste oplossing.

Hoe lang heb je de decoupeerzaag nodig?

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij de aankoop van een decoupeerzaag is: “hoe lang heb ik een decoupeerzaag nodig?”. Is dit een dag, week of misschien wel een maand? Een belangrijke regel die je kunt hanteren. Hoe langer je het gereedschap nodig hebt hoe beter het is om te kopen. Denk hierbij aan de lange termijn. Dus heb je mogelijk het product in de toekomst weer nodig of is het een eenmalige klus?

Hoeveel kost de decoupeerzaag?

Het grote voordeel bij decoupeerzagen is dat ze niet al te prijzig zijn. In sommige gevallen heb je zo’n hoge kwaliteit nodig dat kopen niet uit kan. Je kunt dan voor een korte tijd de decoupeerzaag huren. Je maakt dan even gebruik van de hoge kwaliteit om deze vervolgens weer in te leveren. Je voorkomt hiermee de hoge kosten. Heb je geen hoge kwaliteit nodig en volstaat een decoupeerzaag van 50 euro? Dan is huren geen optie.

Bron: http://www.decoupeerzaagkopen.nl/decoupeerzaag-huren/

Comments are closed.