Hoe kun jij het beste jouw houten vloer bewerken

Heb jij net een nieuwe houten vloer aangeschaft? Of heb je veel houten oppervlakken in je woning? Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, dan is het handig om ervoor te kiezen om deze oppervlakken te beschermen, zodat ze langer mee gaan. De levensduur van houten oppervlakken is beperkt: al helemaal als deze oppervlakken veel worden aangetast door bijvoorbeeld schoenen. Bescherm daarom altijd je houten oppervlakken.

Hardwax olie als bescherming

Hardwax olie is een perfecte oplossing om houten oppervlakken mee te beschermen. De beste manier om hardwax olie aanbrengen is in twee lagen. Als je de eerste laag hebt aangebracht, wacht dan tot deze laag volledig is ingetrokken. Het intrekken en opdrogen van de hardwax duurt ongeveer 24 uur, maar dit is afhankelijk van de kwaliteit van de hardwax en hoe dik je de laag hebt aangebracht.

Breng vervolgens de tweede laag hardwax aan. Deze laag kruipt voornamelijk in de poriën op het oppervlak van het hout, hierdoor krijgt je hout een natuurlijke uitstraling die de kleuren van het hout extra benadrukt. Niet alleen de kleuren van het hout worden extra benadrukt waardoor deze nog beter naar voren komen, maar de vloer krijgt er ook een ‘wet-look’ van.

Wat is de wet-look?

De wet-look is een term die wordt gebruikt voor vloeren die zijn bewerkt met een middel zoals hardwax. Doordat de vloer enorm glanst lijkt het bijna alsof de vloer nat is. Dit is natuurlijk optisch bedrog, maar het geeft je huis een strakke look.

Daarnaast ziet de vloer er altijd uit alsof je het net hebt schoon gemaakt. Dat betekent niet dat je nooit meer schoon hoeft te maken, maar het is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

Dus de volgende keer dat je een groot houten oppervlak moet bewerken kies dan voor een goede hardwax.

Comments are closed.