Leer acrylverf schilderen

Onder hobbyschilders is acrylverf een zeer populaire verfsoort. Dit heeft onder andere te maken met de samenstelling van de verf. Acrylverven bestaan uit meerdere pigmentkorrels en een polymeerhars (kunststof) als binder. Door deze samenstelling is de droogtijd van de verf extreem laag, waardoor schilders eenvoudig en snel een acrylverf schilderij kunnen maken. Daarnaast zal de kleur van de verf na opdroging wel iets donkerder worden. Ook staat acrylverf bekend om de mooie en heldere kleuren. Wil je de kleuren nog feller maken, dan is het belangrijk om meerdere lagen verf over elkaar aan te brengen.

Benodigdheden tijdens het schilderen

Wanneer je wilt gaan beginnen met schilderen heb je natuurlijk wel een aantal materialen nodig. Denk hierbij aan de verf. Echter bestaan er verschillende merken acrylverf, welke allemaal weer van elkaar verschillen. Toch zal jezelf moeten bepalen welk merk het beste past bij jouw manier van schilderen. Een aantal populaire merken zijn: Amsterdam, Galeria, Golden, Ara en Reeves.

Naast verf zal je ook penselen nodig hebben. Het is verstandig om bij de aanschaf van penselen met een aantal dingen rekening te houden. Zo verschilt de haarsoort per penseel, wat met name ook de prijs en kwaliteit bepaald. Daarnaast kiezen kunstenaars hun penselen op basis van de schildertechniek.

De ondergrond waarop je gaat schilderen moet stevig zijn. Vaak wordt er gekozen voor een schildersdoek van linnen. Naast een schildersdoek kan acrylverf ook op een andere ondergrond worden aangebracht, omdat de verf een goede hechting kent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten pallet of een stenen muur.

Beginnen met schilderen

Wil je gaan beginnen met schilderen? Dan is het belangrijk om van dun naar dik te werken. In dit geval maak je eerst de compositie (schets) met verdunde acrylverf. Acrylverf kun je eenvoudig verdunnen met behulp van water. Wanneer je de compositie hebt opgezet kun je met onverdunde acrylverf het schilderij gaan invullen.

Comments are closed.