Verhalen vertellen met fotografie

Er is niets mooier om als fotograaf verhalen over te brengen met je foto’s. Een foto kan namelijk ontzettend veel zeggen, soms zelfs meer dan een tekst. Een bepaalde uitdrukking of sfeer is namelijk erg goed zichtbaar op foto’s. Maar hoe doe je dat? Het klinkt makkelijker dan het is. LINK Fotografie is een specialistische fotostudio uit Breda en zij geven tips.

Perspectief

Het kan helpen om met verschillende perspectieven te spelen. Maak bijvoorbeeld eens een foto vanuit een hele andere hoek. Zorg daarbij dat je het gevoel krijgt ‘mee te kijken’ met de persoon op de foto. Dus wanneer iemand op een fiets zit of aan het wandelen is, kan het leuk zijn om de foto juist vanaf de achterkant te maken. Hierdoor krijg je het gevoel mee te bewegen met deze persoon. Of wanneer iemand naar rechts kijkt op een foto, zorg dan dat hij links in beeld staat. Zo zie je als kijker ook waar de persoon op de foto heen kijkt.

Details

Probeer eens details vast te leggen die in eerste instantie niet het belangrijkste item zijn op een foto. Stel je staat voor de Eiffeltoren om een bijzondere foto te maken. Focus eens op een detail op de voorgrond, het maakt niet uit wat. Gebruik je creativiteit! Of fotografeer  juist een zwerver op de hoek bij een bekend plein. Zo voeg je persoonlijke details toe waardoor je foto een verhaal gaat vertellen.

Mensen

Mensen, ze zijn overal ter wereld en doen het altijd goed op een mooie reisfoto. Ben daarbij wel bewust dat niet iedereen op de foto wil, vraag het altijd netjes of schiet een foto onopvallend. Afhankelijk van de situatie natuurlijk! Soms is het ook goed om iemand wat geld te geven. Maar vaak zijn de spontane momenten met de lokale bevolking het meest bijzonder. Om geen statige foto te krijgen, vraag of de persoon op de foto verder wil gaan met zijn/haar dagelijkse bezigheden. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect en schroom dus niet om je camera te pakken.

Het maken van foto’s is belangrijk om herinneringen vast te leggen voor later. Of het nu van een mooie vakantie is, familiefeestjes of een pasgeboren kindje. Je kunt momenten vastleggen en het is natuurlijk tof als je dat met deze fotografietips, op een bijzondere manier kan doen.

TAG: Sigma Cine Lens

 

Comments are closed.