Wat is een e-reader ?

Een e-reader is een elektronisch apparaat om digitaal opgeslagen tekst te kunnen lezen. Het hoofdonderdeel van een e-reader is een scherm waarop de tekst wordt weergegeven van boeken, tijdschriften en kranten. Een e-reader is te vergelijken met een tablet alleen is deze vanwege de zwart witte beeld beter geschikt voor het lezen. De top 10 E-readers zijn energiezuinige waardoor de batterij lang mee gaat. Op een e-reader kun je geen app. downloaden en verder is het mogelijk de lettergrootte en -type aan te passen . Lcd- en ledschermen van tablets zijn minder geschikt als e-readerscherm.

Er zijn twee soorte e-readers de epub e-readers en de Amazon kindles. Afhankelijk van waar en hoe je e-boeken gaat kopen kun bepalen welke e-reader je nodig hebt.

Epub is een bestandsformaat voor e-books welke ondersteunt wordt door alle merken e-readers behalve de Kindles van Amazon.

Helaas kun je met Amazon Kindle e-readers geen epub boeken lezen. Dus kun je voor je Amazone kindle alleen op Amazone e-boeken kopen. Wil je toch je epub boeken lezen op je kindle kun je deze omzetten met het programma calibre. PDF bestanden zijn ook niet heel geschikt voor je kindle omdat het heel traag is. Heb je een pdf bestand dan kun je dat liever op je PC of tablet lezen.

Voor optimaal leesplezier kies je een e-reader met een e-inkscherm. Op de e-inkscherm lijkt de tekst bedrukt op echt witpapier. Waardoor je ogen niet zo snel vermoeid raken als op de tablet of PC.

Comments are closed.