Wat zijn scharnierschroeven van goede kwaliteit?

Ga je klussen in huis? Bedenk dan van tevoren goed na over wat je hier allemaal voor nodig hebt. Een goede planning en het juiste materiaal zijn belangrijk om je klus met succes af te ronden. Verkijk je niet op de kleine details, want het zijn juist deze kleine details die voor een nette afwerking zorgen. Hier vertellen we je graag meer over scharnierschroeven en waar je op moet letten, zodat je altijd schroeven van de beste kwaliteit koopt. 

Wat is het doel van scharnierschroeven?

Scharnierschroeven heb je nodig voor een keurige afwerking van het monteren van ramen en deuren. Het is bij deze klus heel belangrijk dat de kozijnen niet splijten of op een andere manier beschadigd raken, omdat er bijvoorbeeld een verkeerde schroef gebruikt wordt. Dat is waar de scharnierschroef om de hoek komt kijken. Deze schroeven zijn zo vervaardigd, dat ze gemakkelijk in het kozijn verzinken. Dat ziet er picobello uit. Gebruik dus voor het monteren van scharnieren en deurbeslag niet zomaar een schroef, maar altijd een scharnierschroef, die hiervoor bedoeld is. 

De bijzondere kenmerken van de scharnierschroef

Je vraagt je misschien af wat scharnierschroeven nu zo bijzonder maakt. Daarom vertellen we je hier wat meer over de bijzondere kenmerken van deze soort schroeven. Een belangrijk kenmerk van een scharnierschroef, is dat deze een voorborende snijpunt heeft. Dit betekent dat je de schroef gemakkelijk in het hout kunt zetten en niet hoeft voor te boren. Hiermee voorkom je het splijten van het hout. Dat wil je bij het monteren van ramen en deuren natuurlijk te allen tijde voorkomen. Daarnaast zijn scharnierschroeven meestal gemaakt van verzinkt staal en zijn ze zo vervaardigd dat ze veel grip hebben in het hout. Dit is belangrijk, want de schroeven moet een behoorlijk gewicht kunnen dragen. 

Het oog wil ook wat; zilveren of zwarte scharnierschroeven?

Het lijkt zo’n klein onderdeel van je klus; de schroeven. Maar een verkeerde kleur schroef kan het eindresultaat behoorlijk beïnvloeden. Je wilt dat de schroefkoppen zo min mogelijk opvallen. Daarom is het belangrijk dat de schroeven mooi verzinken in het hout. Kies je een zilveren scharnierschroef op een donkere ondergrond, dan springen de schroefkoppen meteen in het oog. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dat geval kies je beter voor zwarte scharnierschroeven. Is de ondergrond daarentegen juist licht of wit van kleur, dan passen zilveren schroeven veel beter. Een klein detail, kan een groot verschil maken! 

Waar koop ik schroeven?

Scharnierschroeven kopen kan tegenwoordig heel gemakkelijk online. De aanbieders van schroeven online bieden vaak ook een uitstekende service als het gaat om het beantwoorden van jouw vragen en het geven van advies. Je kunt de schroeven bovendien per stuk of in grootverpakkingen aanschaffen. Heb je veel schroeven nodig, dan kun je vaak leuke kortingen krijgen. Doe je een bestelling boven een bepaald bedrag, dan zijn de verzendkosten gratis. In veel gevallen is het dus een stuk voordeliger om online je klusbenodigdheden aan te schaffen. Met een paar muisklikken heb je zo geregeld, dat je schroeven vlot thuisbezorgd worden!

Comments are closed.