6 tips bij het kopen van een boxspring

Bent u op zoek naar een nieuw bed? Er is op internet zo veel keuze dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Heeft u wel oren naar een boxspring dan heeft u hier 6 tips die u kunt meenemen als u een boxspring wilt aanschaffen.

  1. Uw huidige matras

Het is belangrijk om te kijken naar de afmetingen van het matras. Deze moet goed passen bij uw voorkeuren, de standaard lengtemaat van een boxspring is 200cm. Er zijn ook varianten die een lengtemaat van 210 of 220 cm hebben. Verder moet u ook nagaan of er deuken of kuilen in uw matras zitten. Heeft u bij uw huidige matras ook rugklachten als u ‘s morgens opstaat, dan is het raadzaam om een ander matras aan te schaffen.

2. Overleggen met uw partner

Bij uw wensen moet u ook overleggen met uw partner om dit op elkaar af te stemmen voor u naar de winkel gaat.

3. Wat zijn uw wensen?

Als u naar de winkel gaat heeft u vast al (gedeeltelijk) nagedacht wat uw wensen zijn. Een verkoper kan u vragen naar uw wensen en hij/ zij heeft de benodigde kennis om een bed uit te kiezen die voldoen aan uw wensen. Dit kunnen vragen zijn als: Heeft u nek- of rugklachten; wat is uw slaapritme; bent u een buik-, rug- of zijslaper?

4. Uitgerust naar de winkel

Het klinkt misschien gek, maar goed uitrusten voor u naar de winkel gaat is een pré. Als u nog moe bent, is het gemakkelijker om te zeggen dat elk bed lekker ligt.

5. Proefliggen

Als u in de winkel bent is het essentieel om te proefliggen. Hier zijn enkele punten die u mee kunt nemen wanneer u op een van de bedden gaat liggen.

  • Trek uw jas en schoenen uit en maak uw zakken leeg;
  • Ga liggen in uw favoriete slaaphouding;
  • Draai een aantal keren om als u gaat liggen, ga dan na hoe moeilijk/ makkelijk het is om te draaien;
  • Voel of u drukpunten kunt vinden naarmate u langer op een bed ligt;
  • Ga ook na of u een nieuw kussen nodig heeft voor de juiste ondersteuning van nek en rug.
  • Probeer op te staan zonder uw handen te gebruiken om te kijken hoe moeilijk/ makkelijk het is om op te staan;
  • Informeer naar de mogelijkheden om te ruilen als het bed niet aan uw wensen voldoet.

6. Let op de prijs

De meeste bedden bestaan uit meerdere onderdelen. Als u een boxspring aanschaft bestaat het in de meeste gevallen uit een topmatras, hoofdbord, voetbord en nachtkastjes. Vraag aan een verkoper in de winkel wat er allemaal bij de prijs inbegrepen zit, zodat u niet voor een financiële tegenvaller komt te staan.

Dit zijn enkele tips die u kunt meenemen als u een boxspring gaat kopen. Het is zeer belangrijk dat u een goede keuze maakt, een bed kan een flink prijskaartje hebben. Een bed hoort meerdere jaren mee te gaan en uw lichaam ook. Luister goed naar uw wensen en naar uw lichaam.

 

Comments are closed.