Alle redenen om een blokhut te kopen

Hebben jullie al een blokhut in de tuin staan? Niet? Dan wordt het tijd om er een aan te schaffen. Zo’n houten tuinhuis kun je namelijk voor ontzettend veel doeleinden gebruiken, en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Als eerste denken mensen natuurlijk meteen aan een blokhut waar ze allerlei spullen in kunnen opslaan, zoals gereedschap, fietsen en tuinstoelen, maar je kunt hem ook daadwerkelijk gebruiken als loungehoek. Een houten tuinhuis hoef je namelijk niet enkel voor opslag te gebruiken, maar je kunt er ook een gezellige plek van maken die je bij je tuin betrekt.

Een blokhut is ideaal als loungeplek

Heb jij een gezellige loungeplek in je tuin maar vind je het soms wat koud om daar te kunnen zitten? Dan is een afgescheiden plek natuurlijk fijner. Als je echter liever niet binnen in de woonkamer wilt gaan zitten omdat je van het buitensfeertje wilt genieten dan kun je overwegen een gave blokhut aan te schaffen. Deze kun je op een gezellige manier inrichten, bijvoorbeeld met een bankstel en stoelen, schilderijtjes, kandelaars, etc. Op die manier creëer je een hele gezellige sfeer binnen, maar dan met een ander gevoel dan in je woonkamer.

Lekker loungen in je tuinhuis

Je denkt nu misschien ‘waarom zou ik een blokhut kopen als ik ook binnenshuis kan loungen?’. In je woonkamer zitten is natuurlijk ook gezellig, maar het geeft niet het echte buitengevoel wat je in een houten tuinhuis hebt. Deze zijn doorgaans voorzien van veel ramen, zodat je uitzicht op de tuin hebt. Daardoor voelt het toch een beetje alsof je buiten zit in plaats van binnen. Bovendien is het hele huisje natuurlijk gemaakt van hout, wat ook een heel ander gevoel geeft dan de woonkamer. Het voelt natuurlijker, en als je het met andere, natuurlijke materialen inricht wordt het echt een fijne plek.

Een tuinhuis speciaal voor de kinderen

Natuurlijk kun je zo’n blokhut laten bouwen om lekker in de avond in te kunnen zitten met vrienden en familie, maar wat je ook vaak ziet is dat mensen hem bouwen voor hun kinderen. Ze richten zo’n huisje heel kleurrijk in, zetten er een stapelbed en een zithoekje in, en voilà! Ze hebben de ideale plek waar hun kinderen zich kunnen vermaken en waar ze zelfs kunnen slapen in de zomer. Het hoeft niet eens heel erg luxe te zijn, want als je deze blokhut met een leuk behangetje en mooie kussentjes inricht ziet het er al erg leuk uit.

Een tuinhuis voor je gereedschap en fietsen

Natuurlijk is nog steeds de belangrijkste reden dat mensen een houten blokhut kopen de opslag van spullen. Veel mannen hebben een hoop gereedschap en dat neemt nu eenmaal veel plek in beslag. Daarnaast zetten mensen er fietsen in, de frietpan, het oud papier en natuurlijk de tuinkussens. Super handig natuurlijk, maar het is eigenlijk zonde als je die blokhut alleen maar voor opslag gebruikt, want je kunt er echt een hele gezellige plek van maken!

Comments are closed.