Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Bijna iedereen kent wel iemand met zonnepanelen. In Nederland heeft maar liefst 10% van de Nederlandse woningen al zonnepanelen. Dit percentage neemt ook alleen maar toe. Het is een slimme investering. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen zonnepanelen?

Wat zijn zonnepanelen?

Maar eerst, wat zijn zonnepanelen precies? Zonnepanelen zijn plaatsen op je dak die er voor zorgen dat je doormiddel van de zon energie kan opwekken. De zonnestralen worden omgezet naar elektriciteit. Het is een duurzame vorm van energie opwekken

Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen?

Het is belangrijk dat je dak een goede hellingshoek heeft, namelijk ongeveer 35 graden. Ook is de richting belangrijk waar de zonnepanelen naar toe zullen staan. Optimaalst zijn zonnepanelen naar zuiden, maar zonnepanelen richting het zuidoosten of zuidwesten zijn ook nog rendabel. 

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen leveren de meeste energie op wanneer de zon volop schijnt, maar ook op een dag wanneer het bewolkt is, wekken de zonnepanelen energie op. Ook hebben zonnepanelen vele voordelen. Je wekt groene stroom op, dat is goed voor het milieu. Naast dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, is het ook goed voor je eigen portemonnee. Je kan namelijk geld verdienen aan het te veel opgewekte stroom en je hoeft geen stroom af te nemen bij de energieleverancier. Het te veel opgewekte stroom kan je aanbieden aan je energieleverancier, hier krijg je een bedrag voor. Wanneer je de investering van de zonnepanelen eruit heb, wek je gratis stroom op. De investering voor zonnepanelen kan behoorlijk zijn. Wel zijn er mogelijkheden tot subsidies van de gemeente. Het verschilt per gemeente of er subsidies beschikbaar zijn, vraag dit dus na bij je gemeente. Wel is voor iedereen de mogelijkheid om de btw die op de zonnepanelen van toepassing zijn, terug te vragen.

Comments are closed.