Barcelona stoel

Barcelona stoel
De Barcelona stoel is een stoel ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe en Lilly Reich. De stoel werd oorspronkelijk ontworpen voor het Duitse paviljoen, entree van dit land voor de Internationale Tentoonstelling van 1929, die werd georganiseerd in Barcelona, Spanje, vandaar de naam.
De Barcelona stoel wordt veel nagemaakt, al dan niet met behoud van het oorspronkelijke ontwerp. Maar de gebruikte materialen, leer, vernikkeld roestvrij staal en een speciaal schuimrubber maken het productieproces nogal prijzig.

Voor oorspronkelijk Barcelona stoel werd wit geitenleer gebruikt. Dat is wel een heel apart materiaal, maar ja, de koning van Spanje moest er ook op zitten.

Een design meubel
Doordat het staal van de zitting en rugleuning kruislings op elkaar staan en dat kruis een onderdeel is van het ontwerp, en door de lengte-breedte-diepte van 75cm ontstond een futuristisch model dat nog steeds erg gewild is.

Maar het productieproces is erg ingewikkeld en ook voor het merk moet betaald worden. De stoel is te koop, met handtekening van de ontwerper, voor een prijs van ten minste 3000 euro.

Barcelona stoel replica
Een goede replica laten maken is niet makkelijk. U moet eerst een producent zoeken, een meubelmaker die gewend is met roestvrij staal en leer te werken. Bovendien moet uw design meubelmaker over voldoende vakkennis beschikken.

Maar een goed gemaakte Barcelona stoel replica is een unieke toevoeging aan uw huis die zijn waarde behoudt. Daarom is het ook een investering. Nog mooier natuurlijk, een set van vier replica’s met bijpassende koffietafel, speciaal voor u ontworpen. Dat zorgt voor een sfeer in uw huiskamer, die vanaf dat moment salon genoemd wordt.

Het design
Het ontwerp is nog steeds modern en strak en door de manier waarop zitting en rugleuning gekanteld zijn, ook heel comfortabel. Bij een goed gemaakte Barcelona stoel replica moet u denken aan prijzen vanaf net boven de 500 euro to 800 euro.

Comments are closed.