Belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een hoeslaken

Een hoeslaken is een hoes die om het matras wordt gedaan. Het doel van een hoeslaken is het beschermen van het matras, zodat het matras goed schoon blijft. Een hoeslaken kun je namelijk gemakkelijk uitwassen, maar bij een matras is dit niet mogelijk.

Bij het kopen van een nieuw hoeslaken voor jouw matras, zijn er enkele dingen waar je goed op moet letten. Welke zaken dit zijn, lees je in dit artikel.

Het type hoeslaken

Tien jaar geleden waren alle matrassen zo’n beetje hetzelfde, maar tegenwoordig is dit wel anders. Sommige mensen slapen op een dik matras, anderen hebben een dun matras, sommige mensen hebben een topper en andere mensen hebben een hoeslaken nodig dat uit twee delen bestaat (voor een beweegbaar bed dat omhoog en omlaag kan aan beide kanten). Afhankelijk van het bed dat je hebt, kies je het type hoeslaken dat bij dit bed past.

Het materiaal van het hoeslaken

De meeste mensen kopen een hoeslaken van katoen, maar dit is zeker niet de enige materiaalsoort die je kunt kiezen voor de hoes van jouw matras. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor satijn, linnen, percal, jersey, flanel en polykatoen: allemaal verschillende soorten materialen met verschillende soorten looks en een andere feeling.

De stretch van het hoeslaken

Sommige mensen willen per se investeren in een hoeslaken met stretch, simpelweg omdat het bed gemakkelijker opgemaakt kan worden als je een hoeslaken met stretch hebt. Vind jij dit ook belangrijk, dan moet je goed opletten of het hoeslaken dat jij hebt gevonden van stretchy materiaal gemaakt is.

De maat van het hoeslaken

Tot slot moet je uiteraard ook kijken naar de maat van het hoeslaken, ofwel de maat van het matras op je bed. Koop altijd een hoeslaken in exact dezelfde maat van je matras en je weet zeker dat de hoes er precies omheen past.

Bron: textielhuis.nl

Comments are closed.