Creëer een sfeervolle tuin

Wil je voor het creëren van sfeer in je tuin gebruik maken van niet al te opvallende verlichting? Overweeg dan eens om tuinspots te gebruiken voor je sfeerverlichting. Met tuinspots kun je een zeer sfeervolle tuin creëren. Bepaal wel voor aanschaf goed welk gedeelte van de tuin je met tuinspots wilt verlichten. Zo kun je namelijk ook gemakkelijk het aantal benodigde spots bepalen. Het zou jammer zijn als je me de aanleg bezig bent, je te weinig tuinspots blijkt te hebben. Daarnaast zul je ook nog een keuze moeten maken uit de vele verschillende soorten tuinspots. 

Soorten tuinspots 

Je hebt bij tuinspots grofweg de keuze uit inbouw tuinspots en grondspots. Inbouw tuinspots zitten in de grond en zijn in de meeste gevallen niet te richten. Inbouw tuinspots richten enkel naar boven. Een voordeel van grondspots ten opzichte van inbouw tuinspots is dat ze wel te richten zijn. Zo zijn grondspots niet alleen sfeerverlichting, maar ook accentverlichting. Je kunt grondspots gemakkelijk richten op een bepaald object, zoals een heg, een boom of een beeld. Ook zijn grondspots meestal klein van formaat. Overdag zullen deze tuinspots dan ook niet opvallen. De wijze van monteren van grondspots bepaal je ook helemaal zelf. Er zijn grondspots met een pin die je gemakkelijk in de grond kunt steken, maar ook grondspots die je met schroeven aan de tegels vast kunt boren. Gebruik hiervoor wel goede roestvrijstalen schroeven om roestvorming te voorkomen. 

Kies voor led tuinspots 

Het is verstandig om te kiezen voor led tuinspots. Het grote voordeel van led verlichting is dat het zeer duurzaam is. Een led lampje zal niet snel stuk gaan en is ook veel beter bestand tegen de weersomstandigheden. Verder zijn led lampjes erg zuinig, zodat je ook tijdens gezellige en sfeervolle zomeravonden maar weinig energie verbruikt voor je sfeerverlichting. 


Comments are closed.