De babykamer inrichten

Als je in verwachting bent van een kleine, komt hier veel bij kijken. Veel noodzakelijke dingen die geregeld moeten worden, maar ook veel leuke dingen die je kunt doen. Je kunt het beste zorgen dat je alles ruim op tijd geregeld hebt. Zo hoef je je hier op het einde van de zwangerschap geen zorgen meer over te maken en kun je lekker genieten van de zwangerschap.

Voorbereiding op de baby

Er zijn veel dingen die geregeld moeten worden voordat de baby er is. Dit zijn noodzakelijke dingen, maar ook deze voorbereiding wordt vaak als leuk ervaren. Wie wil er nou niet de meest schattige kleertjes voor de baby kopen! Je kunt dit doen met je partner, maar bijvoorbeeld je moeder en je vriendinnen kunnen hier zeker ook van genieten. Er zijn ook heel veel leuke dingen die je kunt doen tijdens je zwangerschap. Je krijgt zwangerschapsverlof van je werk, dus je hebt tijd zat om allerlei leuke dingen te doen.

Babykamer inrichten

De babykamer moet natuurlijk ingericht worden, zodat de baby een fijne plek heeft. Er zijn bepaalde dingen die echt in de babykamer moeten komen te staan. Hierbij kun je denken aan een commode om de baby op te verschonen en om te kleden. Een commode moet veilig zijn, maar ook handig. De lades in de commode zijn heel handig om kleertjes, luiers en doekjes in op te bergen. Zo houd je de babykamer opgeruimd en netjes. Er zijn nog veel meer leuke dingen die je kunt doen met de inrichting van de babykamer.

 

Denk bijvoorbeeld eens aan een mama hoekje. Je baby moet zijn fijn voelen in de babykamer, maar jij natuurlijk ook! Een comfortabele stoel of fauteuil mag dan ook zeker niet ontbreken in het mama hoekje. Hier kun je borstvoeding geven, de nachtelijke troostuurtjes doorbrengen of gewoon lekker knuffelen. Maak hier een gezellig hoekje van met bijvoorbeeld een deken of plaid. Deze kun je zeker goed gebruiken als het wat kouder is.

 

Een ander leuk voorwerp om de babykamer aan te kleden, is een nachtlampje. Dit staat niet alleen heel schattig in de babykamer, het is ook nog eens heel handig. Als jij of je partner ‘s nachts naar de baby toe gaat, is het wel zo fijn als je je tenen of hoofd niet stoot.

 

Om de commode handig in te delen, kun je open mandjes of bakjes gebruiken. Kleine voorwerpen zoals speeltjes, verzorgingsproducten en sokjes sorteer je snel en makkelijk in deze mandjes. Je kunt deze handige mandjes kopen, maar ook zelf maken. Mandjes haken of dozen leuk bekleden is ook nog eens een hele leuke activiteit tijdens je zwangerschapsverlof. Een ander idee wat goed aansluit bij deze creatieve activiteit, is het maken van knuffels en kussens. Knuffels en kussens maken een babykamer heel gezellig, en het is helemaal leuk als deze zelfgemaakt zijn. Ga dus lekker aan de slag, ga op zoek naar leuke stoffen en maak je eigen versiering voor de babykamer.

Een andere manier om de babykamer aan te kleden, is door middel van een muurschildering. Misschien weet je het geslacht van je baby al wel, door middel van een 3d of 4d pretecho. Deze 3d of 4d pretecho is erg leuk om te doen tijdens je zwangerschapsverlof. Als je het geslacht al weet, kun je de muurschildering hier op afstemmen. Ook kun je kiezen voor een geslachtsneutrale aankleding. Zorg er bij een muurschildering wel voor dat je de juiste verf kiest. Je wil namelijk niet dat je kindje chemicaliën inademt. Informeer hier dus goed naar. Muurstickers zijn ook erg leuk om te gebruiken, en een stukje makkelijker.

 

Comments are closed.