De Barcelona stoel in uw kantoor

Barcelona stoel

Door de jaren heen zijn er bijzonder veel unieke stukken voor in uw interieur op de markt verschenen. Eén van die stukken is de zogenaamde Barcelona stoel, een unieke stoel die eigenlijk zijn oorsprong vindt in het jaar 1929. De stoel werd immers ontworpen voor het Duits paviljoen van de Wereldtentoonstelling in… u raadt het ongetwijfeld al, Barcelona. De stoel viel op omwille van haar unieke comfort en haar sublieme, doch eenvoudige uitstraling. Meteen werden niet alleen particulieren van over de hele wereld verliefd op het ontwerp, maar ook bedrijven toonden belangstelling. Jammer genoeg was de Barcelona stoel toen uitsluitend weggelegd voor de rijksten ter wereld. Een stoel kostte u immers al snel een slordige achtduizend euro! Tegenwoordig is dat niet langer het geval en kunt u een (weliswaar iets of wat gemoderniseerde) Barcelona stoel reeds aankopen voor enkele honderden euro’s.

Wat maakt de Barcelona stoel zo uniek?

Wanneer u naar de Barcelona stoel kijkt vallen er u meteen enkele zaken op. Uiteraard zijn er de kleine kussentjes die in het grotere kussen zijn ingebouwd, maar er is ook de unieke grootte van de stoel. De bredere rugsteun moet er voor zorgen dat iedereen in deze stoel een zo comfortabel mogelijke houding kan aannemen en omdat deze niet voor iedereen gelijk is werd er voor gekozen om de mogelijkheden zo uitgebreid mogelijk te maken. Daar is echter nog niet alles mee gezegd, want de Barcelona stoel biedt haar gebruikers een dermate groot comfort omwille van de exacte positionering van de kussentjes. Afhankelijk van de materie van de stoel (welke doorgaans uit leder bestaat) kan het comfort en de uitstraling uiteraard wel wat beïnvloed worden.

De Barcelona stoel in uw kantoor

Deze uniek design stoel is niet alleen populair om in de huiskamer te plaatsen. Diverse grote bedrijven hebben er bijvoorbeeld reeds voor gekozen om de Barcelona stoel te integreren in hun bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld als bureaustoel design, maar ook als comfortabele zetel om zakenrelaties in plaats te laten nemen. Op deze manier maakt u meteen een goede indruk terwijl we er van overtuigd zijn dat ook de unieke uitstraling van deze bijzondere stoel ongetwijfeld de nodige herinneringen zal nalaten.

Comments are closed.