De groei van de meubel sector

De markt voor meubilair wordt steeds groter en er worden ook veel dingen mee gedaan. Zo is de vraag voor gemeubileerde woningen binnen Rotterdam flink aan het toenemen. Deze sluit zich aan bij onder andere Den Haag, Amsterdam en Delft. De gemeubileerde woningen zijn vooral populair voor mensen die tijdelijk naar Nederland worden gezonden. Dit om vervolgens na een half jaar bijvoorbeeld terug te gaan. Wel wordt erbij vermeld dat het niet bepaald luxe meubels zijn maar veelal wat simpelere, goedkopere versies. Wel kan er hierdoor plusminus vier euro per vierkante meter extra worden gerekend.

Meer bestedingen

Maar niet alleen gemeubileerde woningen zijn aan het opkomen, ook aan meubels zelf wordt meer uitgegeven dan 2 jaar geleden. Hierbij moet je wel denken aan de wat meer duurzame meubels. Dit komt vooral door de megatrend ‘duurzaamheid’ die sinds twee jaar terug zijn echte grootheid heeft bereikt.

Modernisering

En zoals hierboven vermeld worden er niet alleen meer meubels verkocht maar ze worden ook moderner. IKEA heeft zelfs meubilair te koop die mobiele telefoons draadloos kunnen opladen. Doormiddel van Qi-ondersteuning leg je simpelweg je mobiel op het ronde oplaadpunt en voilà. Omdat niet elke telefoon over deze technologie beschikt verkoopt IKEA hiernaast ook speciale hoesjes waardoor het alsnog mogelijk is.

Kunst meubilair

Als laatste heeft het Stedelijk Museum in Amsterdam er veertien nieuwe meubelstukken bij van de beroemde Utrechtse ontwerper Gerrit Rietveld. Ze waren geschonken door de Amsterdamse Martijn en Jeannette Sanders. Deze meubelstukken bestaan uit twee armstoelen, een kinderbed, een witte kratstoel en drie groene lage tuinstoelen. Die allemaal komen uit de Amsterda-serie. Deze waren gemaakt in de oorlogsjaren voor de Amsterdamsche Bank in Amsterdam en in Denk Haag gemaakt. Volgens het museum zijn deze kunstwerken erg bijzonder omdat Rietveld deze zelf heeft gemaakt. Dit omdat Rietveld vanaf zijn midden twintig zijn ontwerpen liet maken door de timmerman Gerard van de Groenekan.

 

Comments are closed.