De verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen

Ben je van plan om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen? Dan ben je niet de enige. Anno 2020 zijn zonnepanelen enorm in trek. En met een goede reden! Zonnepanelen zijn relatief gezien een enorm goede investering.  En met deze investering help je gelijk mee aan een betere toekomst. Als dat geen win-win is, dan weet ik het ook niet meer.

Als je van plan bent om zonnepanelen aan te vragen kijk dan altijd of er een vrijblijvende zonnepanelen offerte aanvraag mogelijk is.

Schuin dak

Als u thuis een schuin dak heeft dan is dit in sommige gevallen erg voordeling. Het plaatsen van zonnepanelen kan het beste gedaan worden in een schuine positie zodat het meeste zonlicht kan worden opgevangen.

Het nadeel van een schuin dak is dat je erg afhankelijk bent van de stand van je huis ten opzichte van de zon. Daken die op het zuiden staan leveren (bij normale omstandigheden) het meeste op. Dit verschil kan oplopen tot wel 45% ten opzichte van zonnepanelen die op het noorden zijn gericht.

Plat dak

Zoals hierboven al is vermeldt, is het voordeling om de zonnepanelen in een hoek te plaatsen waarin het meeste zonlicht wordt opgenomen. In het geval van een plat dak is het daarom aan te raden om de zonnepanelen in een schuine stand te plaatsen door middel van dak beugels.

Vervolgens plaats je deze dak beugels in positie die het meeste zonlicht opvangt – als het mogelijk is, gaat de voorkeur altijd uit naar het zuiden.

Tuin

De meeste mensen denken bij het plaatsen van zonnepanelen aan het dak. Dit is de meest voorkomende manier, maar zeker niet de enige. Als u een tuin heeft met veel directe zonlicht, kan het voordelig zijn om de panelen in de tuin te plaatsen. Dit scheelt vaak een hoop installatie kosten en neemt minder risico op lekkage met zich mee.

Ook in het geval van zonnepanelen in de tuin houd je rekening met de meeste rendabele positie – voorkeur naar het zuiden.

Comments are closed.