Deze kamerplanten doen het goed in een donkere woning

Niet iedereen woont in een huis met grote ramen waardoor het licht van alle kanten binnen kan vallen. Hierdoor wordt het uitkiezen van kamerplanten en het maken van een beplantingsplan een grotere uitdaging, want de meeste kamerplanten hebben veel licht nodig. Niet getreurd: er zijn ook genoeg prachtige planten die het ook goed doen in donkere hoeken.

Calathea

De naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel, maar dit is een veelvoorkomende plant die je in vrijwel elk tuincentrum tegenkomt. De plant kun je herkennen aan de nerf met diverse kleuren groen aan de bovenkant van het blad en de rood paarse onderkant van het blad. De Calathea is een plant die uitermate geschikt is voor donkere woningen, aangezien hij door zonlicht zijn blad patroon verliest. Geef hem wel voldoende water: hij houdt van een vochtige omgeving. Wanneer je hem regelmatig besproeit en zorgt dat de grond enigszins vochtig blijft, zal hij prachtig staan in jouw woning.

Sanseveria

Weer een lastige naam die je waarschijnlijk niets zegt. Begint er al een belletje te rinkelen wanneer we je vertellen dat het een soort lange groene sprieten zijn die tot een centimeter dik kunnen worden? Deze plant is ideaal voor de mensen zonder groene vingers, aangezien hij zich uitstekend aanpast aan zijn omgeving. Zo doet hij het goed in de schaduw en in de zon en heeft hij weinig water nodig. Daarnaast is deze plant super hip en zie je hem regelmatig in diverse woonmagazines.

Graslelie

Ook de graslelie is een uitstekende keuze voor mensen die hun planten soms verwaarlozen. Deze plant hoef je maar twee keer per week water te geven. Als je het vergeet kun je de dorren bladeren afknippen en groeien er vanzelf weer nieuwe aan. Graslelies doen het erg goed op donkere plaatsen en ze zijn verkrijgbaar in meerdere groentinten waardoor je ze leuk kunt combineren.

 

Comments are closed.