Drie redenen om in houten hekwerken te investeren

Een houten hekwerk is een stevig hekwerk van een specifieke houtsoort. Dit kan hardhout zijn, maar het kan ook om een hek van kastanjehout of eikenhout gaan. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun erf of hun tuin af te sluiten met een houten hekwerk en dit is niet voor niets. Er zijn namelijk meerdere goede redenen om in goede houten hekwerken voor je erf te investeren en deze redenen worden in dit artikel beschreven.

Reden #1: je wil de grens van je terrein goed aangeven

De eerste reden om in een houten hekwerk te investeren, is om de grens van je terrein duidelijk aan te geven. Heb je soms last van mensen op je erf, simpelweg omdat het niet zo duidelijk is waar het openbare terrein ophoudt en jouw terrein begint? Dan kun je dit probleem gemakkelijk oplossen door een houten hekwerk te plaatsen.

Reden #2: je wil inbrekers buiten de deur houden

Natuurlijk kunnen kundige inbrekers over een houten hekwerk klimmen, maar het inbreken bij een woning met hekwerk is wel minder interessant dan het binnendringen van een woning zonder hekwerk. Omdat het beklimmen van een hekwerk meer moeite kost, lawaai maakt en bovendien erg opvalt in de buurt, breken veel inbrekers liever in bij woningen zonder hek. Door een houten hekwerk te plaatsen, houd je de meeste inbrekers buiten de deur.

Reden #3: je hebt meer privacy in je tuin

Zeker als je in een drukke buurt woont, een station, winkel of school naast je woning hebt staan of langs een drukke weg woont, heb je weinig privacy in je tui zonder hek. Vind je dit vervelend, dan kun je jouw privacy gemakkelijk vergroten door een houten hekwerk om je tuin heen te zetten.

Comments are closed.