Een opgeruimde woonkamer

De woonkamer is een van de ruimtes in huis waar echt geleefd wordt. Het komt dan ook vaak voor dat deze woonruimte door de grote hoeveelheid spullen rommelig oogt. De televisie is vaak de grootste doorn in het oog van de vrouw, maar dit apparaat mag van de man absoluut niet uit de moderne woonkamer verdwijnen. De televisie zelf is nog niet eens zo heel lelijk, maar alle kabels die er onderuit komen en nodig zijn om het apparaat aan te sluiten wel. Ook de bijbehorende geluidsinstallatie voor het perfecte geluid maakt het geheel nog rommeliger. Gelukkig zijn die kabels goed weg te werken. Je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. Meer tips voor een opgeruimde woonkamer lees je hieronder.

Kasten, kasten, kasten

Het grote geheim van een opgeruimde woonkamer is kasten, kasten en nog eens kasten.

Denk aan op maat gemaakte Scandinavische design kasten, lockerkasten, vitrinekasten, boekenkasten, inbouwkasten, wandkasten en pronkrekken. Door de diversiteit aan kasten is het lastig om de perfecte kast, of wanneer je een ruime woonkamer hebt, meerdere perfecte kasten te vinden voor jouw woonkamer. De keuze voor een kast is afhankelijk van de functie van de kast en natuurlijk van de stijl van jouw woonkamer.

In het oog

Wil je graag je woonkamer van extra sfeer voorzien door mooie voorwerpen die je verzameld hebt uit te stallen? Dan is een pronkrek van hout of metaal een geschikte manier om de aandacht op deze sfeervolle voorwerpen te vestigen. Gedurende het hele jaar kun je jouw pronkrek voorzien van accessoires die passen bij een specifiek seizoen. Wanneer je erg van reizen houdt, is het ook leuk om de souvenirs van jouw reizen in een pronkrek te showen. Naast accessoires kunnen ook boeken en tijdschriften sfeer en gezelligheid brengen in jouw woonkamer. Tijdschriften en boeken kun je op een nette manier opbergen in boekenkasten en tijdschriftrekken. Ze zijn wel zichtbaar, maar de woonkamer ziet er nog steeds opgeruimd uit.

Uit het oog

Niet alle spullen die je in huis hebt hoeven direct zichtbaar te zijn in de woonkamer. Denk aan het speelgoed van de kinderen, de post of je servies. Een kast met lades en deuren zorgen ervoor dat je deze spullen op een nette manier op kunt ruimen. Je doet er verstandig aan om de spullen geordend weg te pakken, zodat je ze ook weer snel terug kunt vinden.  

Comments are closed.