Een piano als pronkstuk in je huis

Tegenwoordig zien we het steeds vaker: decoreren met muziekinstrumenten. Een collectie van gitaren aan de muur of een piano in het interieur. Een piano is natuurlijk een heel stuk groter dan een gitaar. Dit maakt het meteen wat lastiger om deze een mooi plaatje te geven in je interieur. Toch is het heel goed mogelijk. Als je de perfecte indeling hebt gevonden zal de piano het pronkstuk in je huis zijn!

Verven

Ben jij niet zo’n muzikaal talent? Maar vind je een piano wel prachtig om in je woning te zetten? Dit kan natuurlijk ook! Als je een oude piano hebt staan, kun je deze met een schuurpapiertje en speciale verftechnieken een vintage look geven. Kies een kleur verf die mooi past bij de rest van de interieur. Op deze manier creëer je eenheid in je woning. Laat je creativiteit de vrije loop en je zult versteld staan van het resultaat!

De muur

Met de muur boven de piano kun je ook leuke effecten bereiken. Decoratie aan de muur boven de piano geeft hoogte en een mooi effect. Heb je een piano met een magische vintage look? Dan kun je dit effect versterken met een oude kaart of foto aan de muur. Een houten krukje en wat oude boeken maken het totaalplaatje helemaal af.

Decoratie op de piano

Een piano nodigt natuurlijk ook uit om decoraties op te zetten. Wil je er een echte eyecatcher van maken? Dan kun je er allerlei kleurrijke decoraties op neerzetten. Ook fotolijstjes staan prachtig op een piano. Grote en kleine lijstjes gecombineerd, een beetje achter elkaar geplaatst geven een speels effect. Als je het liever rustig wil houden kun je natuurlijk ook kiezen voor één of twee subtiele decoraties. Een foto, een plantje, een kandelaar of een vaas zijn heel mooi op je piano.

Ook muziekbladen horen echt bij een piano. Je kunt ze op de daarvoor bestemde houder plaatsen, maar je kunt ze ook in een lijst boven de piano hangen. Dit geeft een prachtig effect.

Je maakt het totaalplaatje helemaal af met een leuk krukje voor je piano. Er zijn genoeg schattige of stoere krukjes te koop. Kies er eentje die helemaal past bij jouw stijl en interieur.

Piano verhuizen

Twijfel je of je je piano mee wil verhuizen? Ook al kun je er niet op spelen, als decoratie is het zeker de moeite waard. Een piano is een groot muziekinstrument en dus lastig te verhuizen. Dit kun je beter niet zelf doen. Er zijn genoeg bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Zij weten precies waar ze op moeten letten en zorgen dat je piano heelhuids aankomt. Nu kun jij beginnen met het inrichten en decoreren van je huis. De piano is hier zeker en vast het pronkstuk van je woning. Het verhuizen van een piano is dus zeker de moeite waard!

 

Comments are closed.