Een poort in de beton-hout schutting

Een hardhouten schutting is een mooie en sierlijke afscheiding van je tuin. Houten schuttingen bieden op een prachtige manier toegevoegde waarde aan een tuin. Daarnaast zorgen ze op een natuurlijke manier voor meer privacy, zonder dat hij in oog springt bij de buren. Houten schuttingen zijn al jaren een tijdloze barrière tussen je tuin en de buitenwereld. Het voordeel van houten schuttingen is dat ze moeiteloos opgaan in de omgeving en je ze zodanig kunt bewerken dat ze een echte blikvanger worden in je tuin.

Lage en hoge schuttingen

Er bestaan op de markt een heleboel lage en hoge houten schuttingen. In de praktijk komt dit erop neer dat je de schuttingen kunt gebruiken voor bijvoorbeeld decoratie. Je kunt lage schuttingen bijvoorbeeld gebruiken voor het afbakenen van een vijver bij het tuinhuisje. Grote schuttingen zijn specifiek gemaakt om een grens af te bakenen van je eigen tuin en de tuin van de buren. Tot slot heb je de houten tuindeuren die je kunt gebruiken om je schutting echt helemaal af te maken.

Verschillende afwerkingen

Houten schuttingen kunnen afgewerkt zijn volgens het model van hardhout. De schuttingen worden zodanig bewerkt met grondverf en lak dat ze vochtwerend zijn. Omdat ze nu water afstoten, kan er geen water in het hout binnendringen en dankzij deze methode heb je een houten schutting die niet kan gaan rotten door het water. De dunnere houten schuttingen zijn dikwijls niet afgewerkt en gaan dus minder lang mee.

Gebogen afwerking of een rechte afwerking

Je hebt de keuze tussen een rechte afwerking. Dit geeft als voordeel dat je overal dezelfde hoogte hebt en dat je echt een grens maakt tussen de tuin. Gebogen houten schuttingen daarentegen kunnen aan de gebogen kanten nog een doorkijk hebben. Het voordeel van een boogvorm is dat hij elegant oogt. Welke afwerking je ook kiest, het maakt niet zoveel uit. Het doel is dat jezelf een beetje afschermt en met een houten schutting kun je nog een extraatje meer. Namelijk de meeste mensen kiezen ervoor om klimop op de schutting te laten groeien. Dit doet men om de schutting nog meer in het oog te laten springen en om deze groener te maken.

TAG: Hornbach

Comments are closed.