Gehard glas bij een glazen salontafel

Heb jij ook je interieur stapsgewijs vernieuwd en is je salontafel het laatste wat nog eens vervangen moet worden? Een salontafel van glas kan daarbij een hele optie zijn. Bij stapsgewijs vernieuwen van je woonkamer heb je misschien een mix van kleuren en stijlen gemaakt en is de beslissing van een salontafel dikwijls nog moeilijk.

Een glazen salontafel in je interieur heeft een aantal voordelen: door zijn transparante materiaal heeft de tafel een ruimte vergrotend effect in je interieur. Daarnaast heeft het transparante karakter de eigenschap dat een glazen salontafel in praktisch elk interieur toe te passen is. Je kunt zo’n tafel prima neerzetten in een meer klassiek interieur maar ook in een modern interieur. Zeker als je woonkamer niet zo groot is staat een glazen salontafel voortreffelijk in je interieur, valt niet op en neemt optisch weinig ruimte in.

Salontafel van veiligheidsglas

Waar velen niet bij stil staan is dat alle glazen salontafels gemaakt zijn van gehard glas oftewel veiligheidsglas. Het glas wordt daarbij vervaardigd uit één grote plaat glas die in een oven wordt opgewarmd tot meer dan 800 graden. Daarbij smelt het zich om een mal heen waarna het plotseling met stikstof wordt afgekoeld.

Positieve kenmerken

Juiste deze handeling maakt dat het glas gehard wordt. Gehard glas heeft een aantal zeer positieve kenmerken: zo is het ruim twee keer zo sterk als gewoon glas. Een ander bijkomend voordeel is dat gehard glas bij een ongelukje in duizend kleine stukjes in een valt, terwijl bij breuk van een normale glazen tafel er scherpe scherven over blijven die lelijke verwonden kunnen geven. Bij een breuk van een tafel van gehard glas heb je dus een veilige tafel in huis.

Krasbestendig

Een ander voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een houten tafel is, dat een glazen tafel krasbestendig is. Dat wil zeggen dat bij het normaal gebruik deze tafel geen krassen zal krijgen. Met een scherp voorwerp of metalen splinters aan een schaal of vaas blijft het natuurlijk wel oppassen, een keertje schuiven kan dan wel een een vervelende kras opleveren.

Glazen salontafel in een nieuw interieur

Ook bij een nieuw interieur kan een glazen salontafel een geweldige aanvulling zijn. Misschien wil je de aandacht in je interieur leggen op een mooie kast of bank, dan is de glazen salontafel ook de perfecte oplossing.

Heb je nog meer vragen over het gebruik of de toepassing van een glazen salontafel, neem dan contact op met de specialisten van Huisenthuis.nl

Comments are closed.