Gevelreiniging

Een gebouw met een bijzondere gevel verdient een regelmatige reiniging. De gevel ziet er schoon en mooi uit en reiniging voorkomt aantasting van de gevel door weersinvloeden.
Indien u na de reiniging besluit de gevel te impregneren dan heeft dit grote voordelen: de gevel zal minder vatbaar zijn voor verontreiniging.
Regelmatig reinigen en impregneren van een gevel voorkomt de noodzaak van kostbaar onderhoud en renovatie.

Voordelen gevelreiniging

Een slecht onderhouden gevel kan allerlei nadelen met zich meebrengen:
– een slechte uitstraling van het gebouw
– daling van de waarde van uw pand
– meer kans op beschadigingen met wellicht noodzakelijke renovatie in de toekomst.
– kans op vocht en stof dat door de gevel heen komt en binnenshuis zichtbaar wordt
– tocht binnenshuis.

Door uw gevel regelmatig, bijvoorbeeld eens in de drie jaar, te laten reinigen voorkomt u bovenstaande ongemakken. Uw huis krijgt een mooie uitstraling en de kans op beschadiging wordt op deze manier teruggedrongen.

Soorten gevelreiniging

Wij bieden verschillende manieren van onderhoud. Welke voor uw gevel de beste is, hangt af van verschillende factoren.

De minst ingrijpende manier van gevelreiniging is het borstelen, gevolgd door reinigen met behulp van een lage druk waterreiniger. Ernstige vervuiling vraagt om stralen, perslucht of een hoge druk waterreiniging.
De keuze voor een bepaalde manier van reinigen zal ook afhangen van de steensoort. Indien het om een historisch gebouw gaat met bijvoorbeeld ornamenten, dan zal moeten worden gezocht naar de veiligste manier van reinigen.

Kosten gevelreiniging

Ook de kosten van gevelreiniging hangen af van verschillende factoren. De gebruikte methode van reiniging speelt een grote rol maar ook de steensoort en de grootte van de gevel. Indien gebruik moet worden gemaakt van bijzonder materieel zoals hoogwerkers dan zal dit extra kosten met zich meebrengen. U doet er verstandig aan meerdere offertes aan te vragen zodat u de prijzen kunt vergelijken. Daarbij kunt u ook rekening houden met zaken als afstand, de mogelijkheid het werk snel uit te voeren en natuurlijk de betrouwbaarheid van de aanbieder. De beste offerte voor gevelreiniging zal u krijgen bij Onderhoudsbedrijf Breda. Zij zijn echt zeer gespecialiseerd in gevelreiniging en leveren de beste kwaliteit af.

Dit artikel wordt u mede mogelijk gemaakt door internetbureau Leankings.

Comments are closed.