Het productie van een Barcelona chair

Het productie van een Barcelona chair

Een Barcelona chair is een design stoel die prijzig is. De stoel wordt met de hand vervaardigd en dit is ook een van de redenen waarom deze stoel zo duur is. Omdat het een prijzige stoel is kom je de stoel niet direct bij veel mensen tegen. Je komt de stoel soms ook tegen in kantoorgebouwen. De originele Barcelona chair werd bijna een eeuw ontworpen voor de Spaanse koning.

Kussen van een Barcelona chair

Zoals aangegeven wordt de originele Barcelona chair met de hand gemaakt. Alleen het stikken van de kussens kost circa 30 werkuren. Alle kussens van een echte Barcelona chair zijn gevuld met schuimrubber. Hierdoor ben je verzekerd van een optimaal zitcomfort. De kussens hebben ongeveer een dikte van 10 centimeter. De bekleding van een Barcelona chair wordt gemaakt van speciaal Italiaanse anilineleer. In het verleden werd de bekleding veelal gemaakt van wit geitenleer. Tegenwoordig is de Barcelona chair in meer dan 56 kleuren te verkrijgen. Nog een kenmerk van de Barcelona chair is de rits die op elk kussen van de Barcelona chair te vinden is. Deze rits heeft altijd dezelfde kleur als de kleur van de stoel.

Het kopen van een Barcelona chair

Je kunt een Barcelona chair meestal niet in een gewone meubelzaak of een woningboulevard om de hoek kopen. Ze worden meestal verkocht in meubelzaken die gespecialiseerd zijn in het verkopen design meubels. Als je wilt weten welke winkels dit zijn raden we je aan om de meubelzaken op te zoeken op het internet. Op het internet is er genoeg informatie te vinden over bedrijven die Barcelona chairs te koop aanbieden. Het kopen van een Barcelona chair kan een flinke investering zijn. Het voordeel van een Barcelona chair is dat het altijd zijn waarde zal blijven houden als deze in goede staat gehouden wordt.

Comments are closed.