Hoe lang gaat een vaatwasser meestal mee?

Een vaatwasser is standaard in de meeste Duitse huishoudens. Maar het is niet bepaald goedkoop en daarom vragen velen zich af: hoe lang gaat het eigenlijk mee en wat kan er gedaan worden om de levensduur te verlengen?

Gemiddeld 2.000 wasbeurten mogelijk

Hoeveel jaar uw vaatwasser meegaat, hangt vooral af van hoe vaak u hem gebruikt. Dat betekent dat als je alleen woont, je misschien 2 tot 3 dagen nodig hebt om te tanken. Als je een groot gezin hebt, kun je ze bijna elke dag gebruiken. Als vuistregel geven de meeste fabrikanten hun product 2000 spoelbeurten voordat het voor het eerst de geest geeft. Het berekenen van de levensduur op basis van deze informatie is een eenvoudige rekenopgave, afhankelijk van uw situatie. Gemiddeld kom je op 10 tot 12 jaar, maximaal 15 jaar. Daarna hoeft u de machine echter niet per se te vervangen. Vaak is één reparatie voldoende en kunt u er langer gebruik van maken.

Kwaliteit en bediening – bepalend voor de levensduur

Of je vaatwasser 2.000 wasbeurten aankan, hangt natuurlijk ook af van welk model je koopt, waar je hem opstelt en hoe je hem gebruikt. Je zit in ieder geval aan de veilige kant als je de voorkeur geeft aan merkproducten. Hoewel u er meer geld aan moet uitgeven, krijgt u op elk moment kwaliteit en geschikte reserveonderdelen. Wanneer je de eerste nodig hebt, zijn er ook individuele factoren, zoals de hardheid van het water en de locatie van de machine. Vermijd voor dit laatste een vochtige en onverwarmde omgeving. Je vaatwasser houdt er niet meer van dan extreem vuile vaat en een verkeerde keuze van het wasprogramma.

En, de hele goedkope prijs uit de vaatwasser aanbieding, gaat minder lang mee meestal.

Goed onderhoud – gave vaatwasser – sprankelend schone vaat 

Net als een motorvoertuig heeft uw vaatwasser voorbeeldig onderhoud nodig. Het begint bij elke wasbeurt. Houd het luik vervolgens minimaal 1 uur open om eventueel vocht te laten ontsnappen. Wanneer u van de gelegenheid gebruik maakt, veeg dan tegelijkertijd de voorste afdichting af, omdat deze niet schoon wordt bij het wassen. Je moet ook de binnenkant van tijd tot tijd schoonmaken. Met behulp van een doek en een speciale machinereiniger is het raadzaam om elke 20e wasbeurt de hoogste watertemperatuur in te stellen. Voeg anders altijd glansspoelmiddel toe en eventueel een speciaal zout om kalkaanslag te voorkomen. Je vaatwasser en sprankelend schone vaat zullen je dankbaar zijn.

Comments are closed.