Hoe maak je een vijfsterren slaapkamer thuis?

Je brengt een groot deel van je leven slapend door. Je bent dus veel uren te vinden in je slaapkamer, toch is het zo dat veel mensen weinig aandacht besteden aan hun slaapkamer. Een beetje luxe mag daarom best. Lees in dit artikel hoe je je slaapkamer met minimale kosten toch tot een vijfsterrenkamer om kunt toveren volgens de slaapkenner.

Trend

De huidige slaapkamertrend is strak, ruimtelijk en modern. Is dit niet jouw smaak? Je kunt natuurlijk ook altijd voor iets anders kiezen wat beter bij je past, zoals een romantische stijl of een exotische look. Belangrijk voor iedere stijl is dat er een rode draad in de inrichting zit en dat alles wel bij elkaar past. Dit zorgt voor rust en creƫert een gevoel van luxe. Wat ook kenmerkend is voor een luxe hotelkamer is dat er vaak een lekkere boxspring staat.

Orde

Een hotelkamer kenmerkt zich door orde, er liggen geen rondslingerende spullen en alles heeft een plaats. Zorg ervoor dat je kamer gemakkelijk opgeruimd kan zijn. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat je nachtkastjes vrij van spullen zijn, kies voor een nachtkastje met een deurtje of een lade zodat alles netjes opgeruimd kan worden. Ben je tevreden met je huidige nachtkastje? Kijk dan of je een blik of een leuke doos op of onder het kastje kunt zetten waar je alle spulletjes inlegt die normaal gesproken op het kastje liggen.

Zorg ervoor dat er een vaste plek is waar je kleding kunt opbergen als je het uittrekt, denk hierbij aan een kledingstandaard of kledinghaken achter de deur. Voor je vieze kleding kun je een wasmand in je slaapkamer zetten.

Kleuren

Een luxe hotelkamer telt vaak een beperkt aantal kleuren. Tel eens hoeveel kleuren er in jouw slaapkamer nu aanwezig zijn? Een vijfsterrenhotelkamer straalt door middel van enkele kleuren snel luxe uit. Vergelijk jouw kamer met een hotelkamer en kies voor 2 a 3 kleuren. Voer deze kleuren door in de hele slaapkamer, de muren, de meubels en het dekbedovertrek. Kies voor rustige tinten als wit, beige, bruin- of grijstinten. Voor de muren kun je ook kiezen voor een leuk behang met een rustgevende print.

Door de verlichting te dimmen krijgt je slaapkamer een hele andere uitstraling.

Onderhouden

Wanneer je slaapkamer helemaal naar wens is, is het belangrijk om je kamer goed te onderhouden. Open elke dag de gordijnen en het raam wanneer je wakker wordt. Was je beddengoed op tijd en houd je slaapkamer schoon, zo heb je elke dag een frisse slaapkamer.

Comments are closed.