Houtkachels en gashaarden

Houtkachels en gashaarden

Als u graag een gezellige, warme thuis heeft, dan kan u overwegen om één van de vele houtkachels of gashaarden aan te schaffen.

Houtkachels

Houtkachels zijn nog steeds heel populair. Ze geven namelijk een zeer gezellige warmte aan uw woning en het is gemakkelijk om ze te vullen met hout. Er bestaan heel wat soorten houtkachels. U kan bijvoorbeeld kiezen voor moderne houtkachels die losstaan van uw muur, voor grote of kleine houtkachels, maar u kan ook kiezen voor ingebouwde houtkachels. Dit is een beetje naargelang uw persoonlijke smaak. Denk dus eerst goed na wat u wilt en kijk goed rond welke soorten houtkachels er allemaal bestaan, alvorens u zomaar eentje halsoverkop bestelt.

Houtkachels: accessoires

Als u één van de vele houtkachels aangekocht heeft, dan kan u naar de volgende stap gaan: houtkachels accessoires aankopen! Uiteraard bestaan er vele accessoires voor houtkachels. Als u niet goed weet dewelke dit zijn, dan worden er hier enkele voor u opgesomd: accessoires zodat de houtkachel niet oververhit geraakt, een speciale thermometer die de temperatuur toont, een koolmonoxide melder die u op tijd waarschuwt bij gevaar, een speciale vochtmeter die controleert of het hout goed brandt en schoonmaakmiddel voor houtkachels. Uiteraard bestaan er nog veel meer accessoires die u kan kopen voor uw houtkachel. Een hele bijzondere accessoire die niet vergeten mogen worden, zijn speciale kristallen. Met deze kristallen kan u een gekleurd vuur maken in uw houtkachel!

Gashaarden

Als u eerder gashaarden prefereert, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Gashaarden ogen meestal moderner dan houtkachels. Het is zelfs al zover gekomen dat er namaak gashaarden bestaan. Deze zijn niet echt, maar ogen wel mooi in bijvoorbeeld een woonkamer. Uiteraard willen de meeste mensen een echte gashaard, want niets is zo gezellig als de warmte en de gezelligheid van een gashaard in huis. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een koude winterdag, waarbij de sneeuw buiten ligt en u zich lekker warm naast uw gashaard bevindt!

Gashaarden: voordelen

Gashaarden hebben vele voordelen. Een eerste, zeer belangrijk voordeel, is het gebruikersgemak. Iedereen wilt graag een gashaard dat gemakkelijk in gebruik is en dat is hun grote voordeel. Een tweede, ook niet onbelangrijk voordeel, is de veiligheid. Gashaarden zijn namelijk zeer veilig. Een derde voordeel van gashaarden, is dat er weinig onderhoud nodig is.

Gashaarden: soorten

Ook in gashaarden bestaan er veel soorten. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaande of een ingebouwde gashaard, maar ook de vorm kan u kiezen. Zo bestaan er horizontale, verticale, ronde, vierkante en hangende gashaarden. Tegenwoordig bestaan er ook ECO gashaarden, wat beter is voor het verbruik.

Comments are closed.