Hulp nodig bij het kopen van planten?

Tuinen bevatten steeds minder groen waarmee we bedoelen dat mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld geen gras aan te leggen maar steentjes of tegels te gebruiken. Het ligt maar net aan je smaak waar de voorkeur ligt en ook hoeveel tijd je aan de tuin wilt besteden. Gras heeft wellicht meer zorg nodig dan tegels. Die hoef je enkel een keer af te poetsen of schoon te vegen.

Wel ben je het hopelijk met ons eens dat in elke tuin bomen en planten behoren. Zelfs een compleet bestrate tuin fleurt op van één mooie boom of enkele bloembakken met planten. Het kopen van de juiste kunstplanten is echter nog geen eenvoudigheid. Er komt wellicht meer bij kijken dan je vooraf denkt.

Waar planten kopen?

Voorheen bezocht je een tuincentrum als je leuke planten of bloemen voor in de tuin wilde. Daar kon je makkelijk een middag door brengen en kwam je wellicht nog met andere tuinaccessoires thuis. Die tijd is wel een beetje voorbij. Er zijn veel tuincentra failliet gegaan en planten worden tegenwoordig veel via internet besteld. Ze worden per post opgestuurd of soms is het mogelijk om ze af te halen, indien je in de buurt woont.

Waar op letten bij aanschaf van een plant?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een plant gaat kopen. Kijk bijvoorbeeld of de plant zich goed ontwikkeld heeft. Zijn de bladeren vreemd van kleur? Zitten er vreemde vlekken op de plant of heeft hij wellicht een vreemde vorm? Ongedierte op de plant of tekenen die daarop wijzen (aangevreten blad) zijn ook geen goed teken.

Comments are closed.