Hulpmiddelen voor in de tuin

Als je al iets ouder bent, gaat niet alles meer vanzelf. Tuinieren wordt bijvoorbeeld ook een stuk lastiger. Daarom zijn er tegenwoordig gelukkig voldoende hulpmiddelen die in het dagelijks leven enorm kunnen helpen. Zo ook voor het werken in de tuin. We zetten de hulpmiddelen voor in de tuin op een rijtje. Al deze hulpmiddelen zijn te vinden in een zorgwinkel.

Ergonomisch tuingereedschap

Een uitkomst voor mensen die in de tuin willen werken maar dit niet goed meer kunnen, is ergonomisch tuingereedschap. Het maakt tuinieren een stuk makkelijker. Als je bijvoorbeeld weinig kracht kunt zetten met je handen of niet meer goed kunt bukken, is ergonomisch tuingereedschap een oplossing. De producten hebben bijvoorbeeld een verlenging of een speciaal handvat gemaakt van antislipmateriaal.

Tuinzitje

Met een tuinzitje wordt tuinieren een stuk prettiger als je niet meer zo goed ter been bent. Elke keer bukken en weer opstaan is dan absoluut niet fijn. Een tuinzitje zorgt ervoor dat je makkelijker kunt tuinieren op verschillende hoogtes. Het zitje is makkelijk te dragen en multifunctioneel. Je hebt ook tuinzitjes met wieltjes. Dankzij de wieltjes kun je je makkelijk verplaatsen en hoef je niet de hele tijd overeind te komen.

Bladvanger

Een bladvanger is erg handig als je snel en eenvoudig bladeren, takjes, afval of gemaaid gras op wilt ruimen. Met een bladvanger hoef je niet meer te bukken en blijven je handen schoon. De tuin is snel opgeruimd. Je plaatst een vuilniszak in een driehoekig frame, waardoor je een hangende vuilniszak in een handvat krijgt. In deze zak veeg je het afval. Het handvat kan worden verlengd, waardoor je altijd goed rechtop kunt staan als je het afval opveegt.

Draadloos weerstation

Het is altijd handig om een weerstation te hebben zodat je precies weet hoelang je nog in de tuin kunt blijven werken, mocht er slecht weer aankomen. Dankzij een draadloos weerstation hoef je niet elke keer naar binnen te lopen om je weerstation te checken. Het is een compact model dat werkt op batterijen.

Insectenvanger

Heb je ook altijd last van veel wespen of andere insecten in de tuin? Dan is een insectenvanger ideaal. Het lokt insecten met UV licht en zuigt ze daarna in de vanger. Dit is handig wanneer je aan het werk bent in de tuin of wanneer je buiten zit te eten. Zo hoef je zelf niet met een vliegenmepper aan de slag. Belangrijk is dat de insectenvanger diervriendelijker is. Hij is makkelijk te legen en schoon te maken.

Comments are closed.