In de stad wonen, wel zo gezellig

De tram dichtbij en de supermarkt op loopafstand. Wonen in de stad heeft zo zijn vooroordelen, het is er immers nooit saai en er is altijd wel iets te doen. Gezellig een avondje naar de film, lekker lunchen in je vertrouwde restaurantje of gewoon lekker shoppen. De voordelen waardoor wij de stad zo leuk vinden zijn echter meteen de nadelen. In de stad is meer drukte, meer geluid en meer licht. Woon je in de stad, dan kun je dat meestal wel waarderen, maar niet altijd. Soms wil je immers gewoon rust.

Verstelbare plissé gordijnen

Zelf kiezen hoeveel licht er door je ramen naar binnenkomt. Die ene streep zonlicht actief weren omdat je bank erdoor verkleurt. Met plissegordijnen top down bottom up is dit mogelijk. Deze gordijnen zitten immers voor het raam, maar je kunt ze geheel naar eigen wens naar boven of naar beneden schuiven. Heb je last van kijkers die buiten langs je raam lopen en op je keukentafel kunnen kijken? Dan bedek je de onderste helft van het raam met het plisségordijn. Is het echter de buitenlamp van de buren die hinderlijk naar binnen schijnt, dan schuif je het gordijn precies op de juiste hoogte.

Verduisteren

Woon je in de stad dan kan het heel fijn zijn als je de mogelijkheid hebt om je raam te verduisteren. Gewoon het hele raam van top to bottom bedekken. Verduisterende raambekleding wordt niet alleen gebruikt door mensen die regelmatig nachtdiensten draaien en ’s nachts moeten werken. Ook ZZP’ers en studenten die overdag thuiswerken en zich goed willen concentreren kiezen regelmatig voor een plissé gordijn in een frame. Ongeacht het tijdstip kunnen ze dan lekker doorwerken terwijl geluiden van buitenaf worden gedempt.

Comments are closed.