Interieur met barkrukken

Interieur met barkrukken

Als je een leuk, modern en stijlvol interieur wilt, dan mogen barkrukken er niet in ontbreken! Tegenwoordig is een interieur met dergelijke krukken een must voor iedereen die elegant en mooi wilt wonen.

Interieur met barkrukken: denk goed na over de keuze

Er zijn heel wat dingen die je moet overwegen als je barkrukken gaat kopen om in je interieur te plaatsen. Een daarvan heeft te maken met de materialen die gebruikt worden bij de barkrukken om in je interieur te plaatsen. Je kan verschillende materialen gebruiken in één barkruk, maar je kan ook slechts één materiaal gebruiken voor de barkruk die je in jouw interieur wilt plaatsen. Denk bijvoorbeeld maar aan de materialen die gebruikt worden voor de zitplaats, armleuningen, voetsteunen, hoofdsteunen, het vermogen om te draaien, of om te worden verplaatst naar boven, … om de barkrukken te maken. Een ander mooi voorbeeld om de keuze van de barkrukken in jouw interieur te bepalen, is de hoogte van de krukken. De hoogte voor de barkrukken in je interieur is van essentieel belang. Je benen moeten bijvoorbeeld onder de tafel passen waarbij de landelijke barkrukken moeten staan, maar de hoogten van de krukken in je interieur moeten ook passen bij de hoogten van de andere meubels in jouw interieur.

Interieur met barkrukken: de juiste hoogte kiezen

De volgende tips zullen je helpen om de juiste hoogte voor de barkrukken in jouw interieur te bepalen:

  • Meet de hoogte vanaf de vloer, tot de tafel waaraan de barkrukken moeten staan in jouw interieur. Houd ongeveer 12 centimeter af van deze hoogte, zodat je de ideale afstand van je zitplaats tot je tafel kent. Als het tafelblad in je interieur bijvoorbeeld 50 cm hoog is, dan zal de zitplaats van de barkrukken ideaal zijn op een hoogte van 38 centimeter. Uiteraard moet de hoogte van de tafel gemeten worden aan de laagste kant.
  • Als het moeilijk is om de hoogte van de barkrukken te bepalen, bijvoorbeeld omdat de barkrukken aan een bar moeten komen in jouw interieur, dan kan je naar standaard formaten van barkrukken kijken. Uiteraard vind je vele maten in deze krukken, bijvoorbeeld barkrukken met een hoogte van 40 centimeter, maar ook barkrukken met een hoogte van 30 centimeter.

Afhankelijk van het type barkruk dat je wilt kopen en dat je zoekt, moet je dus rekening houden met de hoogte van de krukken en de hoogten van de tafels en bars waar ze bij komen te staan.

Comments are closed.