Jullie eerste huis

Je partner en jij zijn al een tijdje afgestudeerd en hebben beide een goede baan met een vast contract. Op dit moment wonen jullie nog thuis. Een eigen huis hebben jullie al in bezit. Er moet echter nog wel het een en ander aan verbouwd worden. Wanneer de verbouwing in gang is gezet is het van belang dat je na denkt over de inrichting van het huis. De belangrijkste ruimtes zijn veelal; de woonkamer, de keuken en de slaapkamer. Om gasten te kunnen ontvangen is het belangrijk dat de woonkamer goed is ingericht. Maar wat heb je daar allemaal voor nodig?

Woonkamer inrichting

De woonkamer is in de meeste gevallen de belangrijkste kamer van het huis, omdat je hier met je gasten vaak tijd door brengt. Een sombere kamer komt de sfeer niet ten goede. Maar waar moet je op letten tijdens de keuze van verf of behang, meubilair en accessoires? Bij een moderne woonkamer zijn een aantal zaken belangrijk. De moderne woonkamer heeft doorgaans een erg rustige uitstraling. Door gebruik te maken van strakke lijnen en materialen kun je dit creëren. Daarnaast doen open ruimtes met designmeubels het altijd erg goed. De indeling wordt gekenmerkt door de openheid. De woonkamer, eetkamer en keuken worden in de meeste gevallen als één grote ruimte ingericht. Om een meer rustgevende sfeer te creëren is natuurlijk licht erg belangrijk. Om hier aan te voldoen zijn grote ramen en lichtkoepels ten zeerste aan te raden. Wat betreft de vloeren wordt er vaak gekozen voor betonvloeren, gietvloeren of keramische tegels. Om nog meer eenheid te creëren kun je, indien mogelijk, de vloer doorlaten lopen tot het terras.

De muren worden doorgaans gladgestreken en voorzien van een neutrale kleur. Denk hierbij aan wit, of grijs. Gebruik hiervoor geen felle overheersende kleuren. De rustige sfeer wordt niet alleen door meubilair gecreëerd, maar ook door de algehele look en feel van de ruimte, houdt hier dus rekening mee.

Meubilair en decoratie

In een moderne woonkamer worden vaak designmeubels en designobjecten gebruikt. Bij Boconcept hebben ze bijvoorbeeld design eetkamerstoelen. Deze zijn te herkennen aan de stijlvolle vormen. Er kan uit verschillende poten, stoffen, leren en designs worden gekozen, op deze manier sluit het nagenoeg altijd aan bij uw wens. Naast mooie stoelen zijn inbouwkasten en custom tv-meubels aan de orde van de dag in de moderne woonkamer. Een mooie ingebouwde kast zorgt er niet alleen voor dat de ruimte groter lijkt, maar deze zorgt er ook nog eens voor dat je geen onnodige spulletjes in het zicht hebt liggen. Een tv-meubel kun je vaak bij een interieurbouwer laten ontwerpen en maken. Wanneer jij je ideeën schetst kunnen zij er werkelijkheid van maken. Ook kunt u gebruik maken van een design TV Standaard.

De overige decoratie dien je zo simpel mogelijk te houden. Geen onnodige frutseltjes maar mooie meubels met enkele designobjecten of te wel, keep it simple. Ik hoop dat ik je een beter beeld heb kunnen geven wat betreft de inrichting van een woonkamer. Vragen? Stel deze gerust.

Comments are closed.