Kies met onderstaande tips de juiste salontafel

Meestal kies je eerst de zitmeubelen en erna de salontafel. Welke volgorde voor jou ook past, het is een lastige keuze want er bestaan veel soorten en maten tafels. Daarom staan hieronder een aantal tips die jou verder helpen met het kiezen van jouw perfecte tafel.  Denk bijvoorbeeld aan het formaat, aan de vorm maar ook aan de functionaliteit of aan het design uiterlijk voordat je overgaat tot jouw keuze. 

Kies de juiste hoogte en breedte van jouw salontafel

Uiteindelijk is meten weten en kun je het beste meten om te weten wat jouw ideale hoogte is van de salontafel. De ideale hoogte is hetzelfde als de zitting van jouw zitmeubel of maximaal 10 cm hoger. Dit betekent dat je niet hoeft te bukken voor als je iets van tafel af wilt pakken maar zo plaats je de tafel ook ideaal voor de hoogte van de TV. Zo voorkom je namelijk dat een te hoge tafel ervoor zorgt dat deze voor jouw Tv-beeld staan. 

Salontafels zijn er in standaard breedtes en lengtes, waarbij de lente meestal zo rond de 130 centimeter is en de breedte ongeveer 70 centimeter. Het is verstandig om een tafel aan te schaffen die in jouw situatie past, zo kan je in een grotere ruimte een grotere tafel kwijt om de verhoudingen te laten kloppen maar ook om zoveel mogelijk bruikbaar oppervlakte te creëren. Houd in elk geval altijd rekening met een loopruimte van 40 centimeter tussen de salontafel en de zitmeubelen. 

Hoe kies je een salontafel bij een hoekbank? 

Uiteindelijk is de vorm van salontafels een kwestie van smaak. Hou er wel rekening mee dat de vorm van jouw tafel wel invloed heeft op hoe de zithoek eruit gaat zien. Wil je strakke lijnen doorbreken? Kies dan een van de ronde salontafels. Als je juist een strakke lijn wilt creëren is een rechthoekige of een vierkante een betere optie. Dan is het aan te raden om ten minste één zijkant van de tafel gelijk te laten lopen met één van de zijkanten van jouw zitmeubel. 

Welke functie krijgt de tafel?

Afhankelijk van de functie van de tafel kun je ook nog het model en het design kiezen. Is het een functionele tafel of staat hij er eigenlijk voor decoratie? Soms het ideaal om een tafel te kiezen waar je spullen in kan opruimen in lades of op planken, terwijl in een andere styling een tafel past die juist hoogwaardig design is. 

Zo moet je een salontafel kiezen die past bij jouw levensstijl en bij jouw inrichting. Als je kinderen hebt kies je voor een eenvoudig schoon te maken en slijtvaste tafel zodat het tegen een stootje kan. Met veel gasten kun je het beste de tafel combineren met bijzettafels. Mocht je graag je interieur regelmatig aanpassen of opnieuw inrichten kun je voor een tafel gaan met wieltjes zodat je deze eenvoudig kunt verplaatsen of zelfs tussentijds aan de kant kan zetten. En kies vooral jouw stijl en een tafel die bij jou past. 

Comments are closed.