Klussen kun je zelf

Wanneer je een huis komt, dan weet je dat er meestal nog wel wat te klussen valt om het huis helemaal naar eigen wens te maken. Sommige mensen hebben geluk, die vinden het perfecte huis wat precies in hun eigen stijl is, maar ze enkel nog een keer een nieuwe laagje verf over de muren hoeven te sauzen. Dit is toch wel de meest ontspannen verhuizing en vooral een kwestie van inrichten. Heb je wel nog wensen waar het huis op moment van aanschaf nog niet aan voldoet, dan zal je moeten gaan klussen of een vakman inhuren.

Veel kun je zelf

Stiekem kun je waarschijnlijk best veel zelf doen. Een nieuw laagje verf op de muren kun je natuurlijk prima zelf, net zoals laminaat leggen, kozijnen en deuren schuren en verven en dat soort klusjes. Ben je erg handig, of heb je handige vrienden of familie? Dan loont het natuurlijk om nog meer zelf te doen. Wil je je badkamer vervangen? Dan heb je vast en zeker nog een loodgieter nodig, maar veel kun je zelf al voorbereiden.

Zelf je badkamer verbouwen

Om te beginnen kun je zelf natuurlijk al wat sloopwerk verrichten. Je kunt de tegels zelf al van de muur afhalen, de leidingen afsluiten en voorzichtig de huidige voorzieningen demonteren. Heb je goed tegelgereedschap? Dan kun je ook zelf aan de slag om je badkamer opnieuw te betegelen met de tegels die je altijd al wilde! Let goed op dat je hier de tijd voor neemt en nauwkeurig te werk gaat, je wil natuurlijk wel een nette afwerking hebben. Het aansluiten van de douche, toilet, wastafel en eventueel een badkuip kun je misschien beter uitbesteden aan een vakman. Maar doordat je zelf al veel gedaan hebt, bespaar je uiteindelijk een hoop op de kosten van je nieuwe droombadkamer.

Comments are closed.