Kunststof raamkozijn: de voordelen

Een kunststof raamkozijn is een enorme goede keuze als je op zoekt bent naar nieuwe kozijnen. Als je last hebt van lekkage of schimmel zou het wel eens tijd kunnen zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe set. Je kunt enorm besparen op je energiekosten als je kiest voor een kunststof raamkozijn. Dit kan verschillen tot wel honderden euro’s per jaar. Erg milieuvriendelijk en daarnaast ook onderhoudsvriendelijk. Ze zijn beschikbaar in alle vormen, maten en kleuren en werken zelfs brandvertragend. Het materiaal is gemakkelijk te bewerken en daardoor passen ze altijd perfect, zonder kieren. Daarom is het een erg goede keuze en de investering waard. 

Waarom kiezen voor een kunststof raamkozijn?

Er zijn een aantal redenen waarom het kiezen voor een kunststof raamkozijn een slimme keus is. Een van de eerste, en belangrijkste redenen, is dat je ze niet hoeft te schilderen. Het is duurzaam materiaal wat tot wel 50 jaar meegaat. Los van het schoonmaken is er weinig onderhoud aan de kozijnen. Ze zijn ook warmte- en geluidsisolerend en zijn vaak in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Een kunststof raamkozijn is ook milieuvriendelijk en recyclebaar. Ze zijn vaak ook inbraakpreventief en hebben een keurmerk. Tegenwoordig zijn ze ook haast niet te onderscheiden van kozijnen van ander materiaal, zoals hout. Daarnaast zijn er ook verschillende varianten beschikbaar waardoor je een brede keuze hebt, precies waar jij naar zoek op bent.

De verschillende modellen

Er zijn verschillende modellen mogelijk als je kiest voor een kunststof raamkozijn. Zo kun je kiezen voor een vast raam, deze beschikt niet over draaiende delen en kan dus niet open. Deze keuze is vaak de meest voordeligste optie doordat ze geen scharnieren hebben. Een andere optie is een draaikiepraam. Een draaikiepraam geeft je meer mogelijkheden om de ramen op verschillende standen te openen.  Ook is er de mogelijkheid voor een dakkapel. Je kunt hierbij dus kiezen om een mix te maken van verschillende modellen. Zo kun je een vast raam installeren naast een draaikiepraam. Doordat een kunststof raamkozijn zo makkelijk te bewerken is, kun je altijd een geschikte optie vinden voor de wensen voor in jouw huis. 

Hoe kies ik de juiste optie?

Het is belangrijk om je goed te laten inlezen als je op zoek gaat naar een nieuw kunststof raamkozijn. Tegenwoordig zijn het de meest gebruikte opties, omdat ze steeds moeilijker te zijn onderscheiden van houten kozijnen. Het is vaak een goedkopere optie en daarnaast ook nog eens duurzaam. Het is belangrijk om te letten op de isolatiewaarde of U-waarde. Hoe lager de waarde is, hoe beter deze kozijnen de kou buiten houden. Door hierin een goede keus te maken, kun je ervoor zorgen dat je energiekosten omlaag gaan. Daarom is een kunststof raamkozijn een erg populaire optie in de Nederlandse huizen. Als je een nieuwe set gaat bestellen, maar twijfel je of je de juiste keuze maakt? Laat je dan zeker adviseren over alle mogelijkheden voor wat betreft kunstof kozijnen, zodat je een goede keuze maakt.

Comments are closed.