Royal Doulton servies

De basis van een gedekte, tafel is het servies dat je gebruikt, als je ergens uitgenodigd word voor een etentje of brunch dan valt de stijlvolle gedekte tafel je meestal onmiddellijk op. Als je een mooi en klassiek servies wilt aanschaffen om je eigen gasten te imponeren aan tafel dan is Royal Doulton misschien wel het merk dat bij je past. Royal Doulton is een Engels merk wat in 1815 is opgericht door de Britse John Doulton. Royal Doulton kenmerkt zich als een typische brits servies. Royal Doulton splitst zich op in een aantal verschillende lijnen die elk servies een uniek karakter geven.De bekende lijnen van Royal Doulton servies worden hieronder besproken.

Pacific serie

Als je een mooi serviesset wilt van Engelse hand met delfts blauw ( hoe bijzonder!) dan is de Pacific serie de lijn voor jou. De Pacific onderscheid zich als servies van hoogwaardig porselein, verfraaid met grafische patronen en delfts blauwe kleuren.

Gordon Ramsay Maze

De populaire kok staat bekend om zijn eigenwijze karakter, het servies van de Maze lijn is ongedwongen en relaxed. Dit simpele maar karakteristieke servies is er in het wit, blauw en taupe. Dit servies typeert zich ook als horeca, geschikte kwaliteit het is ovenvast, en geschikt voor in de magnetron.

1815

Het servies van de lijn 1815, is natuurlijk vernoemd naar het jaar dat het merk Royal Doulton is opgericht. Dit servies is tijdloos en elegant, het ziet eruit alsof het vervaardigd is uit aardewerk, maar vergis je niet het is gemaakt van sterk hoogwaardig porselein. Voor zowel het ontbijt als het diner is het ‘1815’servies geschikt, maar ook kan je kiezen voor een tapas en hapjes servies. Wit, zacht blauw en groen zijn de drie pasteltinten waar de Royal Doulton 1815 collectie zich mee identificeert.

Fable

Fable is opvallend en creatief, als je een vrolijke, bijzonder en creatief gedekte tafel wilt dan is deze lijn absoluut geschikt. Het design van Fable baseert zich op natuurlijke Scandinavische patronen. Het is verkrijgbaar in de kleuren wit met rode en blauwe details, bijzonder zijn de vogels en bomen die als motieven zijn afgedrukt op het servies.

Comments are closed.